Syyshortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora')

Syyshortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora')

Syyshortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora')
Syyshortensia (Hydrangea paniculata 'Grandiflora')
Tuotekoodi: Grandiflora
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 14,50€
Veroton: 11,69€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Syyshortensia, eli japaninhortensialajike 'Grandiflora' on pitkään ollut suosituin puutarhaviljelyssä oleva japaninhortensialajike mm. suhteellisen hyvän talvenkestävyytensä vuoksi. Japanista lähtöisin oleva syyshortensia on tuotu Keski-Eurooppaan vuonna 1864. Sen suosio kasvoi nopeasti ja jo 1870 se löytyi ruotsalaisesta taimistoluettelosta. Nykyään uudet mm. voimakasoksaisemmat ja kasvutavaltaan selkeämmät lajikkeet lisäävät suosiota sen kustannuksella.

Syyshortensiasta voi kasvaa n. 2 m korkea ja 1,5 m leveä pensas. Se on matala- ja leveäkasvuinen, harvaoksainen, monirunkoinen pensas, jolla on hieman roikkuvat oksat. Sen kasvunopeus on keskinkertainen. Syyshortensian lehdet puhkeavat melko myöhään keväällä. Ne ovat keskivihreät, soikeat ja n. 9 cm pitkät ja n. 4 cm leveät. Lehdillä on keltainen syysväri. Syyshortensian koristearvo perustuu sen näyttäviin kukintoihin. Lajike kukkii loppukesästä ja alkusyksystä. Sen valkoiset, n. 3 cm kokoiset kukat sijaitsevat pystysuuntaisissa kartiomaisissa huiskilokukinnoissa, jotka voivat olla kooltaan jopa n. 16 * 13 cm ja ovat hyvin tiheät. Kukinta on usein hyvin runsas. Aurinkoisella paikalla kukinnot muuttuvat vaaleanpunaisiksi syksyä kohden ja lopulta ruskeiksi lakastuessaan. Kukinnot muodostuvat saman vuoden versojen latvoihin. Pensas sietää leikkaamista ja leikkaus lisää kukintaa.

Syyshortensia viihtyy parhaiten runsasravinteisessa ja tuoreessa, läpäisevässä maassa, aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla. Kasvi ei siedä seisovaa vettä eikä kovaa tuulta hauraiden oksiensa vuoksi. Vakiinnuttuaan se sietää myös hieman kuivuutta. Lajike viihtyy lievästi happamassa maassa. Syyshortensia on hieman altis kehrääjäpunkeille, kuten monet muutkin japaninhortensialajikkeet. Syyshortensian sanotaan olevaan peuran kestävä.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV
  • USDA: 3-9
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.6–6.5

Myyntikoko C1,5: 20–30 cm

Kuva: KENPEI [CC BY-SA 2.1]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW