Pihaorjanlaakeri 'Heckenfee' (Ilex × meserveae 'Heckenfee')

Pihaorjanlaakeri 'Heckenfee' (Ilex × meserveae 'Heckenfee')

Pihaorjanlaakeri 'Heckenfee' (Ilex × meserveae 'Heckenfee')
Pihaorjanlaakeri 'Heckenfee' (Ilex × meserveae 'Heckenfee')
Tuotekoodi: Heckenfee
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Pihaorjanlaakeri on matalakasvuisen sahalininlaakerin (Ilex rugosa) ja orjanlaakerin (Ilex aquifolium) risteymä, joka kehitettiin 1950-luvulla Yhdysvalloissa tarkoituksena parantaa orjanlaakerin kylmänkestoa. Sittemmin siitä on kehitetty lähinnä USA:ssa useita lajikkeita. Lajike 'Heckenfee' on kehitetty kuitenkin Pohjois-Saksassa vuonna 2001 Baumschule Hachmannin taimistolla. Se tunnetaan myös nimillä 'Hachfee' ja 'Castle Spire'. Se on ainavihanta kasvi, joka jää Suomessa pensaaksi. Lajikkeen kasvutapa on tiiviin kartiomainen. Suomessa se voi kasvaa jopa noin parin metrin korkuiseksi.

Pihaorjanlaakeri 'Heckenfeen' lehdet ovat kiiltävät, tummanvihreät ja sahalaitaiset.  Kooltaan ne ovat n. 4-5,6 cm pitkät ja 2,5–3,3 cm leveät. Lehtien piikkisyys on orjanlaakeria maltillisempaa. Pihaorjanlaakeri kukkii pienin vihertävän valkoisin kukin alkukesällä. Pensas on kaksikotinen ja 'Heckenfee' on emilajike. Emipensas tuottaa pölytyksen onnistuttua punaisia, koristeellisia, hieman alle sentin kokoisia, lievästi myrkyllisiä, kiiltäviä marjoja, jotka säilyvät puussa pitkään syksyyn. Orjanlaakerin oksat lehtineen ja marjoineen ovat perinteinen joulukoriste ainakin Englannissa.

Pihaorjanlaakeri viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella, suojaisella paikalla.  Se suosii tuoretta, runsasravinteista ja hapanta maaperää. Pihaorjanlaakerit sietävät hyvin leikkausta, mikä osaltaan on vaikuttanut myös niiden suosioon. Pihaorjanlaakeri on talvenkestävämpi kuin tavallinen orjanlaakeri. Tästä kiittäminen on sen toista vanhempaa, melko talvenkestävää sahalininlaakeria. Myös lumipeite edesauttaa kasvin talvehtimista. Muiden ainavihantien kasvien tavoin se tulisi kuitenkin ainakin ensimmäisinä vuosinaan suojata kuivattavalta kevätauringolta ja tuulilta talvella.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA: 4-9
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 5,6-6,5
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: C5: 60-80 cm

Esittelyvideo pihaorjanlaakerista. https://youtu.be/Nx2x6VGfQ1c

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW