Keltakoivu (Betula alleghaniensis)

Keltakoivu (Betula alleghaniensis)

Keltakoivu (Betula alleghaniensis)
Tuotekoodi: Betula alleghaniensis
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 10,00€
Veroton: 8,06€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Keltakoivu (Betula alleghaniensis) on itäisestä Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva jalopuilta näyttävä kesävihanta puu. Puun tieteellinen nimi viittaa Appalakkeihin kuuluviin Alleghenyvuoriin. Puun suomenkielinen nimi juontuu sen kellertävästä tuohesta.

Kasvupaikasta riippuen keltakoivu kasvaa Suomessa 5-15 metriä korkeaksi ja leveän pylväsmäiseksi tai pyöreälatvuksiseksi. Puun lehdet ovat soikeita ja pituudeltaan n. 6-12 cm ja leveydeltään n. 4-9 cm eli huomattavasti suurempia kuin raudus- tai hieskoivulla, joilla lehtilavan pituus vaihtelee 3-7 cm välillä. Lehdissä on paljon sivusuonipareja ja ne muistuttavakin täten valkopyökin lehtiä. Lehtien syysväritys on kullankeltainen. Puu on yksikotinen, mutta alkaa tehdä hedelmää suhteellisen myöhään. Hedenorkot ovat tunnusomaisesti pystyjä.

Luontaisella levinneisyysalueellaan keltakoivua pidetään taloudellisesti arvokkaimpana koivulajina. Keltakoivu on valittu myös Quebecin provinssipuuksi.

Keltakoivu menestyy kosteassa, keski- tai runsasravinteisessa maaperässä, joka läpäisee hyvin vettä. Valoisuuden suhteen keltakoivu ei ole yhtä vaatelias kuin hies- ja rauduskoivu ja se viihtyy puolivarjossakin, mutta kasvupaikan tulisi olla lämmin.

  • USDA 3-7
  • Kasvuvyöhyke I-IV
  • Aurinkoinen - puolivarjoinen
  • PH suositus: hapan tai emäksinen (PH 4-8)
  • Alkuperämaa: FI ja PL

Myyntikoko

1. C1,5: n. 10-30 cm FI. 10 €

2. C4,5-C5: n. 120-140 cm. PL. 30 €

Kuva: Anneli Salo [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW