Keltapihajasmike (Philadelphus coronarius 'Aureus')

Keltapihajasmike (Philadelphus coronarius 'Aureus')

Keltapihajasmike (Philadelphus coronarius 'Aureus')
Keltapihajasmike (Philadelphus coronarius 'Aureus')
Tuotekoodi: Philadelphus Aureus
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Pihajasmike on koristeellinen pensas, joka on alkujaan lähtöisin Etelä-Euroopasta. Keltapihajasmikkeen koristearvo perustuu kauniiseen kukintaan ja myös kauniinvärisiin lehtiin.

Keltapihajasmike on vanha pihajasmikelajike. Se on tunnettu Euroopassa jo 1800-luvun puolella.  Sen kasvunopeus on keskinkertainen ja siitä tulee n. 1-2 metriä korkea, tiheäkasvuinen pensas. Kasvilla on taipumusta levitä myös juurivesoilla. Keltapihajasmikkeen lehdet ovat soikeat, n. 5-9 cm pitkät, puhjetessaan keltaiset ja myöhemmin limenvihreät. Lehtien syysväritys on jälleen keltainen.

Keltapihajasmike kukkii runsaasti suotuisissa oloissa kesä-heinäkuussa. Kukat ovat valkoiset, kaksineuvoiset, halkaisijaltaan n. 2,5 cm mittaiset, hyväntuoksuiset ja yksinkertaiset. Kukinta kestää noin 2 viikkoa. Kasvi kukkii edellisen vuoden versoilla.

Keltapihajasmike on helppohoitoinen pensas. Se viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Kasvupaikan tulisi olla hieman kostea, mutta läpäisevä. Kastelu kukinta-aikana pidentää kukintaa. Kasvi ei pidä seisovasta vedestä. Maaperän tulisi syvämultainen, ravinteikas ja kalkittu. Keltapihajasmike soveltuu myös isossa ruukussa kasvatettavaksi.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA:5-8
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 6.1–7.8

Myyntikoko C3:30-40 cm. Valitettavasti loppuunmyyty.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW