Komeakotakuusama 'Ghost' (Weigela florida 'Ghost')

Komeakotakuusama 'Ghost' (Weigela florida 'Ghost')

Komeakotakuusama 'Ghost' (Weigela florida 'Ghost')
Komeakotakuusama 'Ghost' (Weigela florida 'Ghost')
Tuotekoodi: Ghost
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Komeakotakuusama on kotoisin Itä-Aasiasta; Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Kasvin tieteellinen nimi ”Weigela” on annettu luonnontutkija Christian Ehrenfried von Weigelin mukaan. Lajike 'Ghost' tunnetaan puolestaan myös nimellä  'Carlton'. Siitä voi tulla n. 1–1,5 m korkea ja 0,9-1,2 m leveä, pystykasvuinen pensas. Sen lehdet puhkeavat keväällä kellanvihreinä, muuttuvat vähitellen kellertäviksi ja lopulta vaalean vihertäviksi syksyllä.  Lajikenimi 'Ghost' viittaa juuri tähän lehtien “taianomaiseen” värien vaihtumiseen.

Komeakotakuusama 'Ghost' kukkii alkukesällä aiemman vuoden versoilla punaisin torvimaisen kukin. Kukinta kestää pitkään. Kasvi saattaa kukkia toisen kerran saman vuoden versoilla loppukesällä. Alkukesän kukinta on yleensä runsas. Kukissa on mieto tuoksu. Säännöllinen kevyt harvennusleikkaus edistää kukintaa.

Komeakotakuusama viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla, mutta kukki parhaiten aurinkoisella paikalla. Kasvupaikan tulisi olla runsasravinteinen ja tuore sekä läpäisevä.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA:5b
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 6.1–7.5

Myyntikoko C2:30-40 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW