Purppuraheisiangervo 'Diabolo' (Physocarpus opulifolius 'Diabolo')

Purppuraheisiangervo 'Diabolo' (Physocarpus opulifolius 'Diabolo')

Purppuraheisiangervo 'Diabolo' (Physocarpus opulifolius 'Diabolo')
Purppuraheisiangervo 'Diabolo' (Physocarpus opulifolius 'Diabolo')
Tuotekoodi: Diabolo
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Purppuraheisiangervo 'Diabolo' on lännenheiden lajike. Lännenheisi on kotoisin laajalta alueelta itäisestä Pohjois-Amerikasta, USA:n Floridasta Kanadan Minnesotaan. Purppuraheisiangervon 'Diabolo'  – lajikkeen on alkujaan löytänyt Hans Schandendorf laajasta siementaimijoukosta Saksassa vuonna 1967.  

Purppuraheisiangervo 'Diabolo'  on leveän pystykasvuinen kesävihanta, voimakas- ja tiheäkasvuinen pensas joka kasvaa noin 2-2,5 m korkeaksi ja 1-1,5 m leveäksi. Purppuraheisiangervo  'Diabolo' on on koristeellinen kasvi koko kesän. Sen kolmiliuskaiset(n. 5-10 cm pitkät ja n. 3-7 cm leveät), hieman kiiltävät lehdet ovat voimakkaan tummanpunaiset, melkeinpä mustat koko kasvukauden ajan. Alapuolelta lehdet ovat vaaleanvihreät, mikä tulee tuulessa kauniisti näkyviin. Pensas kukkii kesä- heinäkuussa vaaleanpunaisin tai kermanvalkein kukinnoin aiemman vuoden versoilla. Sen pienet kukat ovat kaksineuvoisia, ne erottuvat kauniisti tummaa lehdistöä vasten. Loppukesältä alkaen kasvia koristavat tummanpunaiset siementuppilot, jotka säilyvät oksilla pitkälle talveen.

Purppuraheisiangervo 'Diabolo' on kestävä ja helppohoitoinen pensas, joka ei ole tarkka maaperän ja valaistuksen suhteen. Tämän vuoksi se soveltuu aita- ja suojakasviksi sekä reunusistutuksiin. 'Diabolo' viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisella ja varjoisella paikalla, mutta voimakkaimman väriset lehdet se saa aurinkoisella paikalla. Kasvi sietää kosteutta ja vakiinnuttuaan tilapäisesti myös kuivuutta. Parhaiten se viihtyy keskiravinteisessa, läpäisevässä maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-V
  • USDA 4
  • PH suositus: 6.1–7.8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen-varjoinen

Myyntikoko:

1. C3: 30–40 cm

 Bild: Salicyna (CC BY-SA 4.0)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW