Keltakirjokanukka (Cornus sericea 'Hedgerow's Gold')

Keltakirjokanukka (Cornus sericea 'Hedgerow's Gold')

Keltakirjokanukka (Cornus sericea 'Hedgerow's Gold')
Keltakirjokanukka (Cornus sericea 'Hedgerow's Gold')
Tuotekoodi: Hedgerow's Gold
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 14,00€
Veroton: 11,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Keltakirjokanukka 'Hedgerow's Gold' on lännenpensaskanukan lajike. Lännenpensaskanukka on kotoisin laajalta alueelta Pohjois-Amerikkaa Pohjois-Meksikosta Alaskaan. Sitä kasvaa luontaisesti jokien rannoilla ym. kosteilla paikoilla. Lännenpensaskanukka muistuttaa niin paljon aasialaista pensaskanukkaa (Cornus alba), että sitä usein pidetään jopa pensaskanukan alalajina. 'Hedgerow's Gold' -lajike löytyi alkujaan luonnosta, Deschutes River – joen varrelta Oregonista, USA:sta vuonna 1994. Lajikkeen nimesi ja toi markkinoille Hedgerows Nursery -taimisto Yhdysvalloissa vuonna 1996.

Keltakirjokanukka 'Hedgerow's Gold' on melko nopeakasvuinen pensas. Siitä tulee noin 2 metriä korkea, tiiviskasvuinen, jopa yli 2 m leveä, kesävihanta pensas. Pensaalla on taipumus levitä myös juurivesoilla. Keltakirjokanukan nuoret versot ovat koristeellisen tummanpunaisia talvella. Sillä on soikeat, koristeelliset keskivihreät lehdet, joissa on epäsäännöllisen keltaiset reunat. Vanhemmiten lehtien reunat muuttuvat kermanvaaleiksi. Lehdissä on kanukoille tyyppilliset voimakkaat lehtisuonet. Syksyllä lehdet saavat kauniin kaksivärisen vaaleanpunaisen-punaisen syysvärin.

Keltakirjokanukka 'Hedgerow's Gold' kukkii alkukesästä valkoisin huiskilokukin. Kukat ovat kaksineuvoisia. Keltakirjokanukkaa koristavat elo-syyskuussa kauniit valkoiset, pyöreät, pavunkokoiset luumarjat, jotka sijaitsevat mm. pihlajien tapaan marjatertuissa. Marjat eivät ole syötäviä.

Keltakirjokanukka 'Hedgerow's Gold':ia pidetään helppohoitoisena pensaana. Se viihtyy parhaiten aurinkoisessa – puolivarjoisessa kasvupaikassa. Voimakkaimmat värit se saa aurinkoisessa kasvupaikassa. Keltakirjokanukka viihtyy parhaiten kosteassa maassa, mutta sietää myös jonkin verran kuivuutta. Kasvi viihtyy monenlaisessa maaperässä, mutta parhaiten ravinnerikkaassa. Myös tavallinen puutarhamulta kelpaa sille hyvin. Soveltuu myös isossa ruukussa kasvatettavaksi.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV
  • USDA:3-7
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.1–8.5
  • Alkuperämaa:PL/FI

Myyntikoko C7,5: 100-120 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW