Kultakanukka (Cornus alba 'Aurea')

Kultakanukka (Cornus alba 'Aurea')

Kultakanukka (Cornus alba 'Aurea')
Kultakanukka (Cornus alba 'Aurea')
Tuotekoodi: Cornus alba aurea
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kultakanukka on pensaskanukan lajike. Pensaskanukka on kotoisin laajalta alueelta Venäjältä, Pohjois-Kiinaan ja –Koreaan. Sitä kasvaa luontaisesti jokien rannoilla ym. kosteilla paikoilla. Se muistuttaa pohjoisamerikkalaista lännenpensaskanukkaa (Cornus sericea). Kultakanukka voi suotuisalla paikalla kasvaa noin 20–30 cm vuodessa. Siitä tulee noin 1,5-2 metriä korkea, pystykasvuinen, leveä, kesävihanta pensas. Kultakanukan nuoret versot ovat koristeellisen punertavia ympärivuoden. Kultakanukan soikeat, kauniin kellertävät lehdet loistavat kauas. Lehdissä on kanukoille tyyppilliset voimakkaat lehtisuonet. Syksyllä lehdet saavat voimakkaamman keltaisen syysvärin. Pensaalla on taipumus levitä juurivesoilla.

Kultakanukka kukkii alkukesästä valkoisin huiskilokukin. Kukat ovat kaksineuvoisia. Kultakanukkaa koristavat elo-syyskuussa kauniin sinertävänvaaleat, pyöreät, pavunkokoiset luumarjat, jotka sijaitsevat mm. pihlajien tapaan marjatertuissa. Marjat eivät ole syötäviä.

Kultakanukkaa pidetään helppohoitoisena pensaana. Se viihtyy parhaiten aurinkoisessa – puolivarjoisessa kasvupaikassa. Voimakkaimman väriset lehdet se tuottaa aurinkoisessa kasvupaikassa.  Maaperän tulisi olla kostea, mutta läpäisevä. Kasvi viihtyy monenlaisessa maassa, mutta parhaiten ravinnerikkaassa. Myös tavallinen puutarhamulta kelpaa sille hyvin. Soveltuu myös isossa ruukussa, kosteassa maassa kasvatettavaksi.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA:3-8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.6–6.5

Myyntikoko C3, 80-100 cm.

Kuva: ASNANDHAKUMAR [CC BY-SA 4.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW