Hakuropaju (Salix integra 'Hakuro Nishiki')

Hakuropaju (Salix integra 'Hakuro Nishiki')

Hakuropaju (Salix integra 'Hakuro Nishiki')
Hakuropaju (Salix integra 'Hakuro Nishiki')
Tuotekoodi: Hakuro Nishiki
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Salix integra –paju on kotoisin Itä-Aasiasta; Japanista, Koreasta, Kiinasta ja Venäjän kaukoidästä. Se on läheistä sukua punapajulle (Salix purpurea). Hakuropaju eli 'Hakuro Nishiki' -lajike on puolestaan lähtöisin Japanista. Lajike on nykyään niin tunnettu, että kantalajilla, Salix integra –pajulla, ei ole suomenkielistä nimeä, vaan ainoastaan tällä lajikkeella. Lajikenimi Hakuro Nishiki viittaa pensaan kirjaviin lehtiin. Hakuropaju tuotiin Euroopassa markkinoille vasta vuonna 1979 ja saavutti nopeasti suositun aseman. 

Hakuropajusta tulee pieni, n. 1-2 metrin korkuinen pystykasvuinen pensas. Se on vakiinnuttuaan suotuisalla paikalla suhteellisen nopeakasvuinen. Jos pensasta ei leikata, sen versoista tulee kevyesti kaartuvat.  Leikkaus on turvallisinta suorittaa pensaan ollessa lepotilassa. Syksyllä ja talvella hakuropajua koristavat kauniin punaiset nuoret versot.

Hakuropajun koristearvo perustuu sen uusiin lehtiin, jotka puhkeavat vaaleanpunertavina ja muuttuvat vähitellen valkoisiksi ja siitä edelleen vaaleanvihreiksi. Säännöllisellä leikkaamisella voidaan edistää uutta kasvua ja kirjavien nuorten lehtien kehittymistä.  Myöhään syksyllä pensas saa keltaisen syysvärin. Kooltaan hakuropajun kapeat ja suikeat lehdet ovat n. 2-5 cm pitkiä.

Hakuropaju on kaksikotinen. Pensas kukkii keväällä lehtien puhkeamisen aikoihin. Kukinnot ovat pystykasvuisia pieniä 1-2,5 cm pitkiä, vihertäviä, ruskehtavia ja punertavia norkko-kukintoja.

Hakuropaju viihtyy parhaiten ja tuottaa kauneimmat värit aurinkoisella paikalla, tuoreessa, runsasmultaisessa ja ravinteikkaassa kasvupaikassa.  Kasvupaikan tulisi olla suojainen. Valitettavasti Hakuropaju näyttää olevan jänisten herkkua. Kylminä talvina talvisuojauksen käyttö on suositeltavaa.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III-?)
  • USDA: 6
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen ja suojainen
  • PH suositus 5,6–7,8
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C2: 60-70 cm

Kuva 1: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW