Kiinankalukkipensas (Calycanthus chinensis)

Kiinankalukkipensas (Calycanthus chinensis)

Kiinankalukkipensas (Calycanthus chinensis)
Kiinankalukkipensas (Calycanthus chinensis) Kiinankalukkipensas (Calycanthus chinensis)
Tuotekoodi: Calycanthus chinensis
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kiinankalukkipensas on alkujaan kotoisin Kiinan Zhejiangin vuoriseuduilta. Vaikkakin nykyään se on melko harvinainen, fossiililöytöjen perusteella sitä pidetään yhtenä vanhimpana tunnistetuista kukkivista pensaista.

Kiinankalukkipensaasta voi kasvaa ulkomailla jopa kolme metriä korkea ja leveä pensas, mutta Suomessa pensas jäänee suotuisissa olosuhteissakin pienemmäksi. Suotuisalla paikalla tämä harvinainen koristepensas on suhteellisen nopeakasvuinen. Sillä on taipumus levitä myös juurivesoista. Pensaan kasvutapa on pystysuuntainen ja levenevä. Isohkot lehdet ovat tummanvihreät, kiiltävät, pitkultaisen soikeat tai puikeat, kooltaan noin 12 × 5 cm. Syysväri on keltainen.

Pensas kukkii Suomessa heinäkuussa tai hieman aiemmin kesän lämpösummasta riippuen. Kukan uloimmat ja isommat kehälehdet ovat valkoiset. Pienemmät sisemmät kehälehdet ovat keltaiset. Kukat ovat kaksineuvoisia. Ne muistuttavat eräiden magnolioiden ja kamelioiden kukkia. Niitä ilmestyy oksille yksittäin noin kuukauden kestävän kukinnan aikana. Kooltaan ne ovat jopa 7 cm leveitä ja hajuttomia. Kukat eivät kestä voimakkaita sateita. Pölyttyneistä kukista kehittyy n. 3 cm pitkiä siemenkotia.

Kiinankalukkipensas viihtyy auringoisella ja puolivarjoisella, suojaisella paikalla. Se viihtyy monenlaisissa maaperissä. Pensas suosii kuitenkin ravinteikkaita ja kevyesti savisia, hieman kosteita, mutta läpäiseviä maaperiä. Kasvi ei siedä kuivuutta.

  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA: 6
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH Suositus: 5–8
  • Alkuperämaa: PL ja NL

Myyntikoko

1. C5: 60-80 cm, PL, 25 €

2. Juuripaakku: 120-140 cm, NL, 30 €

Kuva 1: Leonora (Ellie) Enking [CC BY-SA 2.0]

Kuva 2: Lyonothamnus [CC BY-SA 4.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW