Punasaarni (Fraxinus pennsylvanica)

Punasaarni (Fraxinus pennsylvanica)

Punasaarni (Fraxinus pennsylvanica)
Punasaarni (Fraxinus pennsylvanica)
Tuotekoodi: Fraxinus pennsylvanica
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Punasaarni on laajimmalle levinnyt pohjoisamerikkalainen saarnilaji. Sen levinneisyysalue yltää pohjoisessa Nova-Scotiaan ja Albertaan sekä etelässä Teksasista Pohjois-Floridaan. Punasaarni on nopeakasvuinen puu. Suomessa siitä tulee noin 8-18 m korkea.

Punasaarnin runko on harmaa. Sen tummanvihreät kerrannaislehdet ovat n. 11–30 cm pituiset. Lehdykät sijaitsevat vastakkain ja ovat 2-4 parisia. Ne ovat n. 5-15 cm pitkiä, soikeita, ja hammaslaitaisia. Puun silmut ovat punaruskeat. Syksyllä lehdet saavat kullankeltaisen syysvärityksen. Punasaarni kukkii myöhään keväällä juuri ennen lehtien puhkeamista. Pienet kaksikotiset, vaatimattomat tuulipölytteiset kukat roikkuvat huiskiloissa. Huiskiloihin kehittyvät siemenkimput. Ne koostuvat pähkyläsiemenistä, jotka ovat n. 1,5-3 cm pitkät ja niillä on n. 2-5 cm pitkät siivekkeet.

Punasaarni viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla. Se on sopeutuvampi ja kestävämpi kuin kotimainen lehtosaarnemme (Fraxinus excelsior). Punasaarni on vaatimaton maaperän suhteen. Se suosii runsasravinteista, tuoretta tai kosteaa ja kalkkipitoista humusmaata. Punasaarni sietää lehtosaarnea paremmin myös kuivuutta ja tuulta.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV(V)
  • USDA: 4-9
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 6,6–7,8
  • Alkuperämaa:FI

Myyntikoko: c2:20-30 cm. Valitettavasti tämä koko ei ole saatavilla kaudella 2024.

Kuva 1: Steven Katovich [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW