Korallikanukka 'Baton Rouge' (Cornus alba ‘Baton Rouge’)

Korallikanukka 'Baton Rouge' (Cornus alba ‘Baton Rouge’)

Korallikanukka 'Baton Rouge' (Cornus alba ‘Baton Rouge’)
Tuotekoodi: Cornus alba
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Korallikanukka on pensaskanukan lajike. Pensaskanukka on kotoisin laajalta alueelta Venäjältä Pohjois-Kiinaan ja –Koreaan. Sitä kasvaa luontaisesti jokien rannoilla ym. kosteilla paikoilla. Se muistuttaa pohjoisamerikkalaista lännenpensaskanukkaa (Cornus sericea). 'Baton Rouge' on melko uusi, erityisen punaversoinen lajike pensaskanukasta (cornus alba). Korallikanukka on melko nopeakasvuinen; siitä tulee noin 1,5-2 metriä korkea, tiheäkasvuinen, leveä pensas. 'Baton Rouge' -lajikkeen nuoret versot ovat koristeellisen punertavia ympärivuoden. Tämän vuoksi lajikkeelle suositellaan ajoittaisia kevätleikkauksia. 'Baton Rougen' soikeissa, keskivihreissä lehdissä on kanukoille tyyppilliset voimakkaat lehtisuonet. Syksyllä lehdet saavat kauniin tumman purppuranpunaisen syysvärin. Pensaalla on taipumus levitä juurivesoilla.

Korallikanukka kukkii kesä-heinäkuussa valkoisin huiskilokukin. Kukat ovat kaksineuvoisia. 'Baton Rouge' -lajiketta koristavat elo-syyskuussa kauniin sinertävänvaaleat, pitkultaiset, pavunkokoiset luumarjat, jotka sijaitsevat mm. pihlajien tapaan marjatertuissa. Marjat eivät ole syötäviä.

Korallikanukkaa pidetään helppohoitoisena pensaana. Se tarvitsee aurinkoisen – puolivarjoisen kasvupaikan.  Maaperän tulisi olla kostea, mutta läpäisevä. Kasvi viihtyy monenlaisessa maassa, mutta parhaiten ravinnerikkaassa. Myös tavallinen puutarhamulta kelpaa sille hyvin. Kasvi soveltuu myös isossa ruukussa kasvatettavaksi.

  • Menestymisvyöhyke: I-VI
  • USDA:3-7
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.6–6.5

Myyntikoko C3: 40-60 cm

Kuva: Anneli Salo [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW