Riippapunapaju (Salix purpurea 'pendula')

Riippapunapaju (Salix purpurea 'pendula')

Riippapunapaju (Salix purpurea 'pendula')
Riippapunapaju (Salix purpurea 'pendula')
Tuotekoodi: Salix purpurea pendula
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Riippapunapaju on nopeakasvuinen, pieni puu tai pensas. Kasville on tunnusomaista laaja alaspäin roikkuva latvus. Se muistuttaa itkupajua (Salix babylonica). Suomessa riippapunapajusta voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa n. 1,5 metriä korkea ja metrin leveä pieni puu. Puun runko ja versot ovat kauniin punaruskeita. Puulla on voimakas juuristo.

Riippapunapajun lehdet ovat melko pitkiä ja kapeita sekä teräväkärkisiä, sinivihreitä sekä alapuolelta hopeanharmaita. Syksyllä lehdet saavat keltaisen syysvärin. Lehtien pudottua paljastuvat koristeellisen väriset versot. Puu on kaksikotinen. n. 3-4 cm pituiset punaiset norkot ilmestyvät lehtien puhkeamisen aikaan keväällä. Vähitellen norkot muuttuvat enemmän kellertäviksi.

Riippapunapaju on helppohoitoinen; se sietää hyvin leikkausta ja leikkaus leventää kasvia. Kasvi viihtyy aurinkoisessa ja puolivarjoisessa paikassa.  Se sietää monenlaisia maaperiä, mutta viihtyy parhaiten ravinteikkaassa läpäisevässä maassa. Paju suosii kosteita ja tuoreita kasvupaikkoja.  Vakiinnuttuaan se sietää myös kuivuutta.

  • Menestymisvyöhyke: I-VI
  • USDA: 3-7
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH Suositus 5,1–7,5
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko:

1. C1,5: 30-40 cm. Pensasmainen. NL. 12 €. 

Kuva: Cairomoon Pixabay

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW