Nauhahuopapaju (Salix elaeagnos 'Angustifolia')

Nauhahuopapaju (Salix elaeagnos 'Angustifolia')

Nauhahuopapaju (Salix elaeagnos 'Angustifolia')
Nauhahuopapaju (Salix elaeagnos 'Angustifolia')
Tuotekoodi: Salix elaeagnos 'Angustifolia'
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Nauhahuopapaju tunnetaan myös nimellä kapealehtipaju (salix rosmarinifolia). Sen kasvutapa on pensasmainen. Siitä kasvaa noin 1 m-1,5 m korkuinen pensas. Ulkoasultaan nauhahuopapaju muistuttaa tuuheaa pilveä. Runkopuuna kapealehtipaju voi kasvaa vartosrunkonsa ansiosta korkeammaksi; n. 2-3 metriseksi.

Nauhahuopapajun lehdet ovat n. 2,5-4 cm pitkät, muodoltaan kapeat ja suorat. Sen lehdet muistuttavat rosmariinin lehtiä, mihin viittaa myös tieteellisen synonyyminimen lajimääre rosmarinifolia. Päältä lehdet ovat harmahtavanvihreät, kaljut tai kevyesti vaalean nukan peittämät. Alta lehdet ovat harmahtavat ja niitä peittää vaalea nukka. Syksyllä pensas saa keltaisen syysvärin. Pensas kukkii keväällä ennen lehtien puhkeamista kapein ja pitkin pajunkissakukinnoin. Kukat ovat hyväntuoksuiset.

Nauhahuopapaju soveltuu hyvin niin omakotitalon pihaan kuin modeninmpaan ympäristöön. Se sekä pehmentää maisemaa että sen avulla voidaan luoda kontrasteja. Runkopuu soveltuu hyvin esimerkiksi kukkapenkkien keskelle. Nauhahuopapaju sietää leikkaamista ja sitä voidaan leikata milloin tahansa. Paras leikkausaika on kuitenkin myöhäinen talvi tai aikainen kevät.

Nauhahuopapaju on suhteellisen vaatimaton maaperän suhteen. Se viihtyy kuitenkin parhaiten tuoreessa ja kosteassa maaperässä aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA: 4
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus 5,1–7,5
  • Alkuperämaa: PL ja NL

Myyntikoko: 

C2, 60-70 cm (NL), 12 €.  Valitettavasti tämä koko on loppuunmyyty.

C3, Runkopuu 100 cm (PL), 20 €.  valitettavasti saatavuus epävarma kaudelle 2024

Kuva: MPF [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW