Kanadanpoppeli 'Serotina Aurea' (Populus canadensis 'Serotina Aurea')

Kanadanpoppeli 'Serotina Aurea' (Populus canadensis 'Serotina Aurea')

Kanadanpoppeli 'Serotina Aurea' (Populus canadensis 'Serotina Aurea')
Tuotekoodi: Serotina Aurea
Saatavuus: Ennakkomyynti
Hinta: 28,00€
Veroton: 22,58€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kanadanpoppeli on luonnollisesti kehittynyt mustapoppelin ja amerikanmustapoppelin risteymä. Serotina Aurea lajike on puolestaan kehitetty Belgiassa van Geert at Kalmthoutin taimistossa. Lajike tuotiin markkinoille jo vuonna 1876. Kanadanpoppeleita käytettään puuteollisuudessa paperin sekä pellettien tuotantoon sen nopeakasvuisuuden vuoksi. Se voi kasvaa jopa 0,5-1 m vuodessa.   

Kanadanpoppeli Serotina Aurea on keltalehtinen lajike. Luontaisilla kasvuvyöhykkeillä siitä kasvaa noin 20 m tai sitä korkeampi puu. Muodoltaan se on väljästi kartiomainen. Kanadanpoppeli puhkeaa lehteen suhteellisen myöhään. Lehdet ovat ovaalin-kolmion muotoiset, teräväkärkiset ja enintään n. 10 cm pitkät. Serotina Aurean lehdet ovat keväällä kirkkaan kultaisen keltaiset jotka muuttuvat kesällä vihreämmiksi. Aurinkoisella paikalla lehdet pysyvät keltaisempina, mutta varjoisella paikalla ne saavat enemmän vihertävän sävyn. Syksyllä puu saa hienon keltaisen syysvärin. Kanadanpoppeli sietää leikkaamista, jonka vuoksi siitä voidaan muotoilla pieni puu tai iso pensas.

Kanadanpoppelin emi- ja hedekukat ovat roikkuvat urpumaiset kukinnot, jotka sijaitsevat eri yksilöissä. Emikukat ovat punertavat, n. 10 cm pitkät ja hedekukat kellertävän vihreät. Kanadanpoppeli tuottaa paljon siemenvillaa.

Kanadanpoppeli Serotina Aurea viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla vettäläpäisevässä ja kosteassa maaperässä. Puu on kuitenkin suhteellisen vaatimaton maaperän suhteen ja viihtyy niin miedosti happamassa kuin emäksisessä maaperässä. Kanadanpoppelilla on voimakas ja laajalle levittäytyvä juuristo. Se suositellaankin istutettavan vähintään 12 metrin päähän rakennuksista tai tiestä.

  • Menestymisvyöhyke: I-II(III)
  • USDA: 4
  • Aurinkoinen
  • PH suositus 5,5–7,5
  • Alkuperämaa: PL

 Myyntikoko C5: n.140–160 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW