Saarnivaahtera 'Aureomarginatum' (Acer negundo)

Saarnivaahtera 'Aureomarginatum' (Acer negundo)

Saarnivaahtera 'Aureomarginatum' (Acer negundo)
Saarnivaahtera 'Aureomarginatum' (Acer negundo)
Tuotekoodi: Aureomarginatum
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Saarnivaahtera on kotoisin Pohjois-Amerikasta. Se menestyy hyvin Etelä- ja Keski-Suomessa. Saarnivaahteran Aureomarginatum lajike on kehitetty puolestaan Saksassa 1885.  Saarnivaahtera 'Aureomarginatum' on nopeakasvuinen ja se kasvaa Suomessa noin 4-6 m korkeaksi ja muutaman metrin leveäksi puuksi. Aureomarginatumin keltareunaiset, keskeltä vaaleanvihreät lehdet ovat parilehdykkäisiä, vastakkainolevia ja niissä on noin 3-7 lehdykkää. Ne luovat puusta kauniin keltavihreän vaikutelman.Toisinaan voi kasvaa myös versoja, joissa on täysin vihreät lehdet. Ne tulisi leikata pois.

Saarnivaahtera on kaksikotinen.  Hede- ja emikukat ovat eri puuyksilöissä. Kukat aukeavat joko ennen lehtien puhkeamista tai samanaikaisesti lehtien kanssa. Hedepuissa on tiheitä huiskilokukintoja ja emipuissa pitkiä, riippuvia ja terttumaisia kukintoja. Kukat ovat pieniä vihreän-vaaleanpunaisia.

Saarnivaahtera 'Aureomarginatum' viihtyy auringoisella tai puolivarjoisella paikalla. Maaperän osalta parhaiten se viihtyy runsasravinteisessa tuorehkossa, läpäisevässä maassa. Se sietää kuitenkin myös kuivaa ja kosteaakin maata.

  •     Menestymisvyöhyke: I-III
  •     USDA:5-8
  •     Aurinkoinen, puolivarjoinen
  •     Ph suositus: 5.0–7.5
  •     Alkuperämaa: PL

Myyntikoko

1. C7,5: 140 – 160 cm 35 €

2. Runkopuu C15: 6-8, Rungonkorkeus 260-280 cm, kokonaiskorkeus 300-330 cm. 45 €. Vain nouto.

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW