Hapsijukka ’Golden Sword’ (Yucca filamentosa ’Golden Sword’)

Hapsijukka ’Golden Sword’ (Yucca filamentosa ’Golden Sword’)

Hapsijukka ’Golden Sword’ (Yucca filamentosa ’Golden Sword’)
Hapsijukka ’Golden Sword’ (Yucca filamentosa ’Golden Sword’) Hapsijukka ’Golden Sword’ (Yucca filamentosa ’Golden Sword’)
Tuotekoodi: Yucca Filamentosa Golden sword
Saatavuus: Ennakkomyynti
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hapsijukka on eksoottisen näköinen kasvi, joka on kotoisin Yhdysvaltojen kaakkoisosista. Hapsijukka on rungoton kasvi, jonka lehtiruusuke alkaa suoraan maanpinnasta. Lajikkeella ’Golden Sword’ on teräväkärkiset, paksut ainavihannat keltaiset lehdet, joissa on vihreät reunat. Hapsijukka kukkii loppukesästä. Pitkän kukkavanan päähän muodostuu runsaasti kermanvalkoisia kukkia. Kukinnan jälkeen lehtiruusuke lakastuu ja uusi verso nousee maanlaisesta varresta. Hapsijukka Golden Swordista voi tulla lehtiensä ansioista noin 50 cm korkea. Kukkiessaan kasvin kukkavana voi olla jopa noin 150 cm korkea.

Hapsijukka ’Golden Sword’ selviää paremmin kylmistä ja kuivista talvista kuin kosteista talvista. Kasvi hyötyy talvisuojasta kosteutta vastaan kuten ulkokaktukset. Myös kovat pakkaset voivat vioittaa lehtiä talven mittaan. Mikäli juuristo on selvinnyt talvesta, uusi lehtiruusuke voi korvata alkukesän mittaan vioittuneen kokonaan.

Hapsijukka ’Golden Sword’ viihtyy aurinkoisella, suojaisella paikalla kevyessä, kuivassa, hyvin läpäisevässä, lämpimässä maaperässä, kuten esimerkiksi hiekkapitoisessa maaperässä lämpimällä seinustalla. Humuspitoisessa maaperässä juuret mädäntyvät helposti. Se sietää jonkin verran kuivuutta, mutta ei yhtä paljon kuin kaktukset. Maaperä saisi mielellään olla myös hieman kalkkipitoista.

  • Aurinkoinen
  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA:5-10
  • Ph 6.1–7.8
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C5: 20-30 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW