Huntukorpipaatsama (Rhamnus frangula ’Asplenifolia’)

Huntukorpipaatsama (Rhamnus frangula ’Asplenifolia’)

Huntukorpipaatsama (Rhamnus frangula ’Asplenifolia’)
Huntukorpipaatsama (Rhamnus frangula ’Asplenifolia’)
Tuotekoodi: Huntukorpipaatsama
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€

Vaihtoehdot


* KOKO:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Korpipaatsama on luonnonvarainen kasvi Suomessa pohjoisinta lappia lukuun ottamatta. Huntukorpipaatsama on sen kapealehtinen lajike. Se on suhteellisen hidaskasvuinen pensas. Siitä tulee parhaimmillaan n. 2-3 metriä korkea ja 1-2 metriä leveä, ylöspäin levenevä pensas. Pensaalle on ominaista tuoreessa kuoressa oleva hieman epämiellyttävä haju. Sen kaikkiosat ovat myrkyllisiä.  Huntupaatsaman koristearvo perustuu sen kiiltävän vihreisiin, pitkiin ja kapeisiin lehtiin. Sen sahalaitaiset lehdet ovat n. 6–12 senttiä pitkät, mutta vain n. 0,5-1 senttiä leveät.  Syksyllä lehdet saavat keltaisen ruskavärityksen.

Huntupaatsama on kaksikotinen. Se kukkii alkukesästä lehtihangoissa sijaitsevin pienin valko-vihrein kukin. Kukat ovat melko huomaamattomat. Kukat kiinnostavat sen sijaan mehiläisiä ja muita pölyttäjiä. Syksyä kohden emipensaaseen kehittyvät ensit vihreät ja punaiset sekä lopulta mustat n. 0,5 cm kokoiset myrkylliset marjat.

Huntukorpipaatsama on helppohoitoinen. Se sietää hyvin leikkaamista ja muotoilua. Kapeine lehtinensä se muistuttaa ulkonäöltään hieman tamariskeja (tamarix) ja englanninkielisen nimensä perusteella myös saniaisia. Huntukorpipaatsama soveltuu lehtiensä vuoksi myös japanilaistyyliseen puutarhaan. Parhaiten huntokorpipaatsama viihtyy tuoreessa, läpäisevässä, hieman happamassa maassa. Viihtyy sekä auringoisessa että varjoisassa kasvupaikassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA 3-8 
  • Aurinkoinen/varjoinen
  • PH suositus: 5,6–7
  • Alkuperämaa: PL/FI

 Myyntikoko:

1. C5:150-170 cm. 16 € (Valitettavasti tämä koko on loppu 7.3)

2. C5:200-220 cm. 22 € (Valitettavasti tämä koko on loppu 10.6)

Kuva 1: Ruskaa huntukorpipaatsamassa.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW