Koreanabelia (tuoksuabelia) (Abelia mosanensis)

Koreanabelia (tuoksuabelia) (Abelia mosanensis)

Koreanabelia (tuoksuabelia) (Abelia mosanensis)
Koreanabelia (tuoksuabelia) (Abelia mosanensis)
Tuotekoodi: Abelia mosanensis
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 20,00€
Veroton: 16,13€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kuusamakasveihin kuuluva koreanabelia on kotoisin Korean niemimaalta. Nimensä suku on saanut brittiläisen luonnontieteilijä Clarke Abelin mukaan. Koreanabelia on kestävin suvun kasveista. Se on kesävihanta pensas. Lämpimissä maissa se voi olla myös osittain ainavihanta.

Koreanabeliasta voi tulla noin 1,5 metriä korkea ja saman verran leveä pensas. Kasvutavaltaan se on monirunkoinen, pystykasvuinen sekä epäsäännöllinen ja oksat ovat hieman alaspäin roikkuvia.  Abelian nuoret versot ovat väriltään punertavia. Sen paksut lehdet ovat keskivihreät ja puikeanmuotoiset, noin 4-10 cm pitkät.  Suomessa lehtien syysväri on kauniin oranssinpunainen.

Koreanabelian koristearvo pohjautuu kuitenkin pääosin sen kauniiseen kukintaan. Kasvi on yksikotinen ja kaksineuvoinen. Se kukkii alkukesästä ja satunnaisesti myös myöhemmin kesällä pienin, noin 1,5 cm kokoisin valkoisin – vaaleanpunaisin trumpettimaisin kukin aiemman vuoden versoilla. Myös kukkanuput ovat vaaleanpunaiset. Kukissa on miellyttävä voimakas tuoksu. Tuoksua on verrattu syreenin (syringa) tuoksuun.

Koreanabelia viihtyy sekä aurinkoisessa että puoli-varjoisessa lämpimässä paikassa. Puolivarjoisessa paikassa pensaasta tulee kuitenkin harvahko ja kukinta on niukempaa.  Kasvi viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hieman happamassa maaperässä, mutta ei ole tarkka maaperän suhteen. Kasvupaikan tulisi olla tuore ja läpäisevä, mutta koreanabelia sietää vakiinnuttuaan myös hieman kuivuutta. Kasvin sanotaan välttyvän myös jänis- ja peuratuhoilta.

  • Aurinkoinen/puolivarjoinen
  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA:5-9.
  • PH suositus: 6,1–7,8

Myyntikoko C1,5: 20-30 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW