Japaninpuksipuu ’Faulkner’ (buxus microphylla ’Faulkner’)

Japaninpuksipuu ’Faulkner’ (buxus microphylla ’Faulkner’)

Japaninpuksipuu ’Faulkner’ (buxus microphylla ’Faulkner’)
Japaninpuksipuu ’Faulkner’ (buxus microphylla ’Faulkner’)
Tuotekoodi: buxus microphylla ’Faulkner’
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 16,00€
Veroton: 12,90€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Ainavihanta japaninpuksipuu on kotoisin Taiwanista ja Japanista.  Japaninpuksipuu on suhteellisen hidaskasvuinen pensas, joka voi elää hyvin vanhaksi. Luontaisella levinnäisyysalueellaan siitä voi kasvaa n. 2-3 metriä korkea pensas tai pieni puu. Lajike Faulkner on matalakasvuisempi ja siitä voi ajankuluessa kasvaa suotuisissa olosuhteissa n. metrin korkuinen pensas.

Japaninpuksipuuta pidetään yleensä talvenkestävämpänä kuin isopuksipuun (buxus sempervirens) lajikkeita. Se on tiheäkasvuinen pensas ja sen pienet n. 1-2,5 cm pitkät vahamaiset tummanvihreät, hieman soikeat lehdet muistuttavat puolukanlehtiä.  Puksipuu sietää hyvin leikkausta ja muotoilua, minkä vuoksi puksipuut ovat peruselementtejä mm. muotopuutarhoissa Keski- ja Etelä-Euroopassa. Puu on kaikilta osiltaan lievästi myrkyllinen.

Puksipuu kukkii lähes huomaamattomin kellertävin kukin loppukeväällä. Pienet kukat sijaitsevat lehtihangoissa rykelminä.  Puu on yksikotinen. Siemenet kypsyvät syksyllä.

Puksipuu viihtyy sekä aurinkoisessa että varjoisessa kasvupaikassa. Erityisesti aurinkoisessa paikassa se tulisi suojata kevätauringolta. Se viihtyy tuoreessa kasvupaikassa, mutta ei kuitenkaan pidä seisovasta vedestä. Japaninpuksipuu sietää jonkin verran kuivuutta. Kasvupaikan tulisi olla keski- tai runsasravinteinen. Kasvi viihtyy kalkkipitoisessa kasvupaikassa. 

  • Aurinkoinen-varjoinen
  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA: 6-8
  • PH suositus: 6.1–7.8

Myyntikoko

1. C4,5: n. 50-70 cm. 16 € 

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW