Keltatrumpettipuu (Catalpa ovata)

Keltatrumpettipuu (Catalpa ovata)

Keltatrumpettipuu (Catalpa ovata)
Keltatrumpettipuu (Catalpa ovata)
Tuotekoodi: Catalpa ovata
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Keltatrumpettipuu on kotoisin Länsi-Kiinasta. Nimensä etuliitteen se on saanut kukkien kellertävästä sävystä.  Keltatrumpettipuu on nuorena nopeakasvuinen lehtipuu. Se kasvaa luontaisilla alueilla n. 15 m korkuiseksi puuksi, mutta pienemmäksi kuin useimmat muut trumpettipuut. Suomessa Kaisaniemessä puu on saavuttanut tiettävästi 5 metrin korkeuden. Vanhemmiten puusta tulee leveälatvuksinen. Sen suuret, aluksi punertavat, lopulta tummanvihreät lehdet puhkeavat myöhään, vasta kesäkuun alussa. Täyden koonsa n. 18x18 cm, ne saavuttavat vasta heinäkuussa. Lehdet ovat herttamaisia, pitkäruotisia ja usein lievästi kolmiliuskaisia. Lehtien syysväri on vaaleankeltainen, mutta ensimmäiset yöpakkaset yleensä keskeyttävät alkaneen ruskan, sillä lehdet ovat pakkasen arat.

Keltatrumpettipuu kukkii heinä-elokuun vaihteessa. Kukinta on pitkäkestoinen. Vaaleankeltaiset, kellomaiset, kaksineuvoiset kukat sijaitsevat usean kukan tertuissa. Kukat ovat kooltaan noin 2-3 cm. Kukista kehittyy elokuun lopulta alkaen riippuvia, n. 20–30 cm pitkiä papumaisia kotahedelmiä. Ne säilyvät puussa talven yli.

Keltatrumpettipuuta pidetään yhtenä kestävimmistä trumpettipuista. Se tarvitsee lämpimän, aurinkoisen ja tuulensuojaisen paikan. Kasvi viihtyy runsasravinteisessa, tuoreessa, mutta vettäläpäisevässä maassa. Puu ei siedä kuivuutta. Keltatrumpettipuu on toistaiseksi talvehtinut lähes ongelmitta useita vuosia Niittytilan taimiston koepuutarhassa. 

  •     Menestymisvyöhyke: (I-III)
  •     USDA 4-8
  •     Aurinkoinen, suojainen, lämmin
  •     PH suositus: 6,1 - 7,8
  •     Alkuperämaa: SE

Myyntikoko C3,5: n. 130-150 cm.

Kuva: Peter coxhead [Creative Commons CC0 1.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW