Peikonpaju (Salix babylonica ’Tortuosa’).

Peikonpaju (Salix babylonica ’Tortuosa’).

Peikonpaju (Salix babylonica ’Tortuosa’).
Peikonpaju (Salix babylonica ’Tortuosa’).
Tuotekoodi: Salix babylonica ’Tortuosa’
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Peikonpaju on kotoisin Pohjois-Kiinasta, Mantsuriasta ja Koreasta. Siellä se voi kasvaa yli 10 metriä korkeaksi puuksi. Suomessa siitä sen sijaan voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa n. 6 metriä korkea pensas tai pieni puu. Kasvin kasvutapa on pystysuuntainen. Puun koristearvo ja lajikenimi (’Tortuosa’) pohjautuvat sen koristeellisen kierteisiin oksiin ja mutkaisiin lehtiin. Vanhemmissa oksissa tosin mutkat pyrkivät loivenemaan. Oksien kierteisyys on muuten samankaltainen kuin peikonpähkinällä.

Peikonpaju puhkeaa aikaisin lehteen ja pysyy lehdessä lähes alkutalveen saakka. Kirkkaan vihreät, mutkaiset lehdet ovat melko kapeita, kooltaan n. 4-8 cm pitkiä. Lehtiä on käytetty sisäisesti mm. painonhallintaan. Syysväri on keltainen. Lehtien pudottua paljastuvat koristeellisen mutkaiset oksat. Puu on kaksikotinen. Lajike ’Tortuosa’ on emiklooni. Pienet keltaiset urvut ilmestyvät aikaisin keväällä.

Peikonpaju viihtyy aurinkoisessa paikassa. Se sietää monenlaisia maaperiä, mutta viihtyy keskiravinteikkaassa läpäisevässä maassa. Kasvi suosii kosteita kasvupaikkoja, mutta sietää myös ajoittaista kuivuuttakin. Nuori taimi saattaa pitkinä ja kylminä talvina paleltua lumirajaan saakka. Peikonpaju tarvitsee Suomessa tuulensuojaisen ja lämpimän kasvupaikan.

  • Menestymisvyöhyke: I-(III)
  • USDA: 4b-8a
  • Aurinkoinen
  • PH Suositus 5,6–7,8
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: C5: n. 120-140 cm.

Kuva:AnRo0002 (CC0 1.0)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW