Pensasmagnolia (Magnolia sieboldii)

Pensasmagnolia (Magnolia sieboldii)

Pensasmagnolia (Magnolia sieboldii)
Pensasmagnolia (Magnolia sieboldii)
Tuotekoodi: Magnolia sieboldii
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 32,00€
Veroton: 25,81€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Pensasmagnolia kasvaa luontaisesti Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Se on myös Pohjois-Korean kansalliskukka. Se kasvaa luontaisella levinnäisyysalueellaan usein vuoristometsien aluskasvina. Siellä ja lämpimässä Euroopassakin siitä voi tulla jopa 10-metrinen puu, mutta Suomessa sen sijaan se jää yleensä 2-3 metriä korkeaksi pensaaksi. Vihreät lehdet ovat soikeat, n. 9-15 cm pitkät ja 4-9 cm leveät. Pitkinä ja lämpiminä syksyinä lehdet saavat keltaisen syysvärin.

Pensasmagnolia kukkii täydessä lehdessä, Suomessa juhannuksen jälkeen. Loppukesällä se saattaa kukkia vielä uudelleen. Pensasmagnolia kukkii edellisen ja sitä aiempien vuosien versoilla. Kukat ovat kaksineuvoisia. Kukissa on valkoiset terälehdet, punaiset heteet ja keskellä vihertävä emi. Halkaisijaltaan kukat ovat noin 7-10 cm leveät. Kukat ovat yleensä alaspäinnuokkuvat, joten kukkien kaunis sisäosa näkyy yleensä vain kukkien alapuolelta. Kukinnan jälkeen loppukesällä kehittyy punaisia siemeniä sisältäviä, hieman kävyltä näyttäviä tuppilohedelmiä.

Pensasmagnoliaa pidetään talvenkestävimpänä Suomessa viljellyistä magnolioista. Se on kuitenkin arka keväthalloille. Magnoliat eivät myöskään pidä talvikosteudesta. Sitä pidetään yhtenä yleisimmistä syistä niiden tuhoutumisiin. Sen sijaan kesäaikaan ne tarvitsevat runsaasti vettä. Pensasmagnolia viihtyy parhaiten kosteassa, mutta läpäisevässä maaperässä. Maaperän tulisi olisi ravinteikasta ja hieman hapanta. Kasvupaikan tulisi olla suojainen ja puolivarjoinen. Melko varjoisessa paikassa taimistollamme III-vyöhykkeellä kasvanut kokeilutaimi on kukkinut taimistollamme lähes joka vuosi, mutta on saanut toisinaan myös pieniä pakkasvaurioita.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • Usda: 5-9
  • Puolivarjoinen
  • Ph suositus: 5,1-7.5
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko C5: 60-80 cm. Hinta 32 €.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW