Kerria (Kerria Japonica)

Kerria (Kerria Japonica)

Kerria (Kerria Japonica)
Kerria (Kerria Japonica)
Tuotekoodi: Kerria Japonica
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 15,00€
Veroton: 12,10€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kerria kasvaa luontaisesti Keski- ja Itä-Kiinassa sekä Japanissa. Kerria on koristeellinen kesävihanta pensas, josta voi tulla jopa 2 metriä korkea ja 2 metriä leveä, mutta Suomessa pensas jäänee pienemmäksi. Kerrian versot ovat väriltään kirkkaan vihreät. Sen vuorottain sijaitsevat toissahalaitaiset lehdet ovat kirkkaan vihreät ja noin 3-10 cm pitkät ja 2-4 cm leveät.  Lehtien syysväri on keltainen.

Kerria on yksikotinen. Se kukkii 2,5 – 6 cm kokoisin keltaisin kukin alkukesällä aiemman vuoden versoilla. Siemenien lisäksi kasvilla on taipumusta levitä myös juurivesoilla.

Kerria on suosittu koristepensas puistoissa ja puutarhoissa Keski-Euroopassa. Suomessa kylminä talvina talvisuojauksen käyttö on suositeltavaa erityisesti nuorilla taimilla. Esimerkiksi III-vyöhykkeella taimistollamme nuori kasvi voi paleltua kylminä talvina lähes maanrajaan asti, mutta toisaalta vesoo tämän jälkeen kesällä voimakkaasti.

Kerria viihtyy sekä aurinkoisessa että puoli-varjoisessa paikassa. Kukinta kestää kauemmin ja on näyttävämpi puolivarjoisessa paikassa. Se sietää hyvin myös pakokaasuja ja muita ilmansaasteita ja siksi voi viihtyä myös teiden varsilla. Kasvi viihtyy kosteassa, läpäisevässä maaperässä, mutta ei ole muuten tarkkamaaperän suhteen. Kerria viihtyy parhaiten kevyessä savimaassa.

  • Menestymisvyöhyke: (I-)
  • USDA:4-9.
  • Aurinkoinen/puolivarjoinen
  • PH suositus: 5,5–7,5
  • Alkuperämaa: DE

Myyntikoko: C2:40-60 cm. Katso myös pallerokerria.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW