Saarnivaahtera 'Kellys`s Gold' (Acer negundo)

Saarnivaahtera 'Kellys`s Gold' (Acer negundo)

Saarnivaahtera 'Kellys`s Gold' (Acer negundo)
Saarnivaahtera 'Kellys`s Gold' (Acer negundo) Saarnivaahtera 'Kellys`s Gold' (Acer negundo) Saarnivaahtera 'Kellys`s Gold' (Acer negundo)
Tuotekoodi: Kellys Gold
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Saarnivaahtera on alkujaan kotoisin Pohjois-Amerikasta. Se menestyy hyvin Etelä- ja Keski-Suomessa. Saarnivaahtera on nopeakasvuinen puu. Se voi kasvaa Suomessa jopa noin 15 m korkeaksi ja 8 m leveäksi puuksi. Saarnivaahteran kerrannaislehdet eivät muistuta lainkaan muiden vaahteroiden lehtiä vaan pikemminkin saarnin lehtiä.  Saarnivaahteran kerrannaislehdet ovat parilehdykkäisiä, vastakkaisia ja niissä on noin 3-7 lehdykkää. Lajikkeella 'Kelly's Gold' lehdet ovat kellertävät. 

Saarnivaahteran kukat ovat pieniä vihreän-vaaleanpunaisia. Ne aukeavat joko ennen lehtien puhkeamista tai samanaikaisesti lehtien kanssa. Saarnivaahtera on kaksikotinen. Hede- ja emikukat ovat eri puuyksilöissä. Hedepuissa on tiheitä huiskilokukintoja ja emipuissa pitkiä, riippuvia ja terttumaisia kukintoja.

Saarnivaahtera 'Kelly's Gold' viihtyy parhaiten valoisalla tai puolivarjoisella paikalla, runsasravinteisessa tuorehkossa, mutta läpäisevässä hiekansekaisessa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-III(IV)
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.0-8.0
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko C3: n. 40-50 cm.

Kuva: Daderot (CC0 1.0)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW