Visakoivu 'Kuningatarvisa' (Betula pendula var. carelica)

Visakoivu 'Kuningatarvisa' (Betula pendula var. carelica)

Visakoivu 'Kuningatarvisa' (Betula pendula var. carelica)
Visakoivu 'Kuningatarvisa' (Betula pendula var. carelica)
Tuotekoodi: Betula pendula var. carelica
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 6,00€
Veroton: 4,84€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Visakoivu on rauduskoivun muutaation aiheuttama erikoismuoto. Visakoivua esiintyy luontaisena Keski-Suomessa asti, mutta sitä voidaan viljellä Lapissa astikin. Visakoivu on yleensä hidaskasvuisempi kuin tavallinen rauduskoivu. Mikrolisätyn 'Kuningatarvisan' sanotaan kuitenkin kasvavan lähes 10 ensimmäistä vuotta samaa tahtia rauduskoivun kanssa. Visakoivu kasvaa 5-15 metriä korkeaksi. Vanhemmiten visakoivun runko on usein mutkainen ja kyhmyinen. Sen oksat ovat paksuja ja koukeroisia. Kaarna on usein halkeilevaa ja paksua. Puu kallistuu yleensä siihen suuntaan, missä on eniten valoa ja tilaa. Visakoivun kasvustapa ja ulkomuoto muistuttavat usein omenapuuta. Rauduskoivun visautuminen on havaittavissa yleensä 6-10 vuotiaana. Mikrolisätyn 'Kuningatarvisan' visautumisprosentin sanotaan olevan 100%.

Visakoivu puuaines on hyvin kovaa, painavaa ja koristeellisen kuvioista, minkä vuoksi se on taloudellisesti Suomen arvokkain puulaji. Puuainesta myydän kilohinnalla.

Visakoivu viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella kasvupaikalla. Maaperän tulisi olla keski-runsasravinteinen. Visakoivu viihtyy kuivassa ja läpäisevässä maaperässä, mutta sietää ajoittain myös seisovaa vettäkin.

  • Aurinkoinen/puolivarjoinen
  • Menestymisvyöhyke: I-VII
  • Mikrolisätty
  • PH suositus: 5-7
  • Alkuperämaa: FI

Myyntikoko p9-c1:30-40 cm

Foto: Andrew Krizhanovsky [Public domain]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW