Laakerikirsikka ’Herbergii’ (Prunus laurocerasus ’Herbergii’)

Laakerikirsikka ’Herbergii’ (Prunus laurocerasus ’Herbergii’)

Laakerikirsikka ’Herbergii’ (Prunus laurocerasus ’Herbergii’)
Laakerikirsikka ’Herbergii’ (Prunus laurocerasus ’Herbergii’)
Tuotekoodi: Prunus laurocerasus
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Laakerikirsikat ovat välimeren alueelta kotoisin olevia ikivihreitä pensaita, joita kasvatetaan koristekasveina eri puolilla maailmaa. Nimensä ne ovat saaneet pitkistä, kiiltävistä, vahamaisista ikivihreistä lehdistään, jotka muistuttavat laakerin lehtiä, mutta ovat lievästi myrkyllisiä.  Laakerikirsikoita käytetään lämpimissä maissa mm. aitakasveina.

Laakerikirsikka lajikkeen ’Herbergii’ tummanvihreät lehdet ovat enimmillään noin 14 cm pitkät. Lajikkeen kasvutapa on kartiomainen. Se voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa noin 2 metriä korkeaksi pensaaksi. ’Herbergii’ kukkii keväällä. Laakerikirsikassa on pystyt, 15–20 cm pitkät terttukukinnot. Kukat ovat kaksineuvoisia.  Kukista kehittyy leutoina syksyinä lievästi tummat, vajaan sentin mittaiset marjat. Marjat sisältävät yhden ison lievästi myrkyllisen siemenen. Muilta osin marja on syömäkelpoinen, mutta kitkeränmakuinen.  

’Herbergii’ -lajiketta pidetään yhtenä kestävimmistä korkeaksi kasvavista laakerikirsikoista. Kylminä talvina laakerikirsikan matala juuristo olisi hyvä suojata esim. lehdillä tai turpeella. Laakerikirsikka tarvitsee monien muiden ainavihantien kasvien tapaan suojaa kevätauringolta ja kuivattavalta tuulelta talvella.

Laakerikirsikka ’Herbergii’ ei ole tarkka maaperän suhteen, mutta parhaiten se viihtyy hieman kosteissa ja humuspitoisissa kasvupaikoissa.  Kasvupaikan tulisi olla suojainen. Laakerikirsikka viihtyy auringossa ja varjossa, mutta aurinkoisella paikalla tulisi välttää kuivia kasvupaikkoja.

  • Aurinkoinen - varjo
  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA: 6-8
  • PH suositus: 5.5–7.5
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko C6,5: n. 80-100 cm

Kuva: Gmihail [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW