Japaninkirsikka ’Tai Haku’ (Prunus serrulata ’Tai Haku’)

Japaninkirsikka ’Tai Haku’ (Prunus serrulata ’Tai Haku’)

Japaninkirsikka ’Tai Haku’ (Prunus serrulata ’Tai Haku’)
Japaninkirsikka ’Tai Haku’ (Prunus serrulata ’Tai Haku’) Japaninkirsikka ’Tai Haku’ (Prunus serrulata ’Tai Haku’)
Tuotekoodi: Prunus serrulata ’Tai Haku’
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Japaninkirsikka ’Tai Haku’ kuuluu japanilaisiin koristekirsikoihin (”Sato-Zakura”). Laji tunnettiin pitkään vain 1700-luvun puolivälistä peräisin olevasta kirjontatyöstä, kunnes se löydettiin 1920-luvulla Englannista, jonne se oli päätynyt japanilaisesta taimien jäännöserästä vuonna 1899.

Tai Hakun koristearvo perustuu yksinkertaisiin suuriin valkoisiin kukkiin, jotka ovat suurimmat kaikista kirsikkalajikkeista, parhaimmillaan jopa 6 cm halkaisijaltaan. Kukat ilmestyvät keväällä samoihin aikoihin kun lehdet aukeavat. Kukkia on 2-5 yhdessä ryppäässä. Kukinta on vanhemmiten hyvin runsas. Puun lehdet aukeavat punertavina ja muuttuvat lopulta kirkkaan vihreiksi. Syysväritys vaihtelee keltaisesta oranssiin.  Puun sileä runko on väriltään ruskea. Tai Haku kasvaa Keski-Euroopassa n. 5 metriä korkeaksi, mutta jäänee Suomessa suotuisissakin oloissa lyhyemmäksi. Latvus on vanhemmiten pyöreä.

Tai Haku tarvitsee aurinkoisen ja suojaisen kasvupaikan. Kasvupaikan tulisi olla ravinteikas ja läpäisevä, mutta kostea.

Aurinkoinen
Menestymisvyöhyke: (?)
Usda: 5-8
Ph suositus: 6.0–7.5
Alkuperämaa: Puola

Myyntikoko c5: 60-80 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW