Rakkopuu (Koelreuteria paniculata)

Rakkopuu (Koelreuteria paniculata)

Rakkopuu (Koelreuteria paniculata)
Rakkopuu (Koelreuteria paniculata) Rakkopuu (Koelreuteria paniculata) Rakkopuu (Koelreuteria paniculata) Rakkopuu (Koelreuteria paniculata) Rakkopuu (Koelreuteria paniculata)
Tuotekoodi: Koelreuteria paniculata
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 9,00€
Veroton: 7,26€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Rakkopuu on kotoisin Kiinasta ja Koreasta. Luontaisilla kasvualueilla se kasvaa noin 12 m korkeaksi ja yli 8 m leveäksi puuksi. Muodoltaan rakkopuu on leveälatvuksinen puu. Muotonsa ansiosta se on suosittu koristepuu. Rakkopuun kerrannaislehti on noin 15-45 cm pitkä. Lehdykät sijaitsevat pareittain ja ovat syvään liuskaisia. Puhjetessaan lehdet ovat punertavia-pronssipunaisia mutta saavat myöhemmin tummanvihreän värityksen. Syksyllä puu saa keltaisen syysvärityksen.

Rakkopuu on yksikotinen. Kukat ovat keltaiset neljällä terälehdellä ja sijaitsevat n. 20-40 cm pitkässä monihaaraisessa huiskassa. Hedelmät sijaitsevat tertuissa ja ovat muodoltaan lyhtymäiset ja kolmipalkoiset. Aluksi ne ovat limenvihreän väriset ja muuttuvat vähitellen oranssinpunaisiksi. Hedelmät pysyvät puussa talven yli seuraavaan kevääseen. Jokainen palko sisältää kolme mustaa siementä.

Rakkopuu viihtyy aurinkoisella paikalla. Se viihtyy savisella ja hiekkaisella sekä emäksisellä maalla. Kasvi viihtyy kosteassa maassa, mutta sietää vakiinnuttuaan lyhyitä jaksoja kuivuutta. Rakkopuu on talvenarka kasvi Suomessa. Se tarvitsee siksi hyvin suojaisen kasvupaikan ja talvisuojauksen. Rakkopuu on mielenkiintoinen kokeilukasvi Suomen olosuhteissa.

  • Menestymisvyöhyke: ?
  • USDA: 5-9
  • PH suositus: 5.0-8.0
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko: P7: Pieni piiskataimi 20-30 cm

Kuva: Sten Porse [GNU Free Documentation License.]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW