Reunushappomarja ’Nana’ (Berberis buxifolia ’nana’)

Reunushappomarja ’Nana’ (Berberis buxifolia ’nana’)

Reunushappomarja ’Nana’ (Berberis buxifolia ’nana’)
Reunushappomarja ’Nana’ (Berberis buxifolia ’nana’)
Tuotekoodi: Berberis buxifolia
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 15,00€
Veroton: 12,10€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Reunushappomarja kasvaa luontaisesti Chilen ja Argentiinan viileissä eteläosissa. Se voi kasvaa enintään 2 metriä korkeaksi pensaaksi, mutta kääpiöivä ’nana’ lajike jää yleensä enintään noin puoli metriä korkeaksi. Pensas on hidaskasvuinen. Se kasvaa luonnostaan pyöreänmuotoiseksi ja tiheäksi pensaaksi. 1 – 2 senttiä pitkät lehdet muistuttavat puksipuun lehtiä siinä määrin, että sitä on käytetty Euroopassa myös puksipuun korvikkeena.  Reunushappomarja on ainavihanta, mutta kylminä talvina se saattaa pudottaa lehtensä ja voi kärsiä vaurioita.

Reunushappomarja kukkii keltaisin kukin touko-kesäkuussa, mutta -’nana’ lajikkeella kukinta on suhteellisen harvinaista.  Kukat ovat kaksineuvoisia. Reunushappomarja voi tehdä syksyllä syötäviä pieniä tummansinisiä tai mustia marjoja. Marjojen sanotaan olevan miellyttävän makuisia ja lähes hapottomia.

Reunushappomarja tarvitsee aurinkoisen ja suojaisan kasvupaikan. Se viihtyy läpäisevässä maaperässä, vaikkakaan ei ole muuten kovin vaativa maaperän suhteen. Vakiinnuttuaan kasvi sietää melko hyvin kuivuutta. Nuori taimi olisi hyvä suojata kuivattavaa kevätaurinkoa vastaan.

  • Menestymisyvöhyke: (I-III)
  • USDA 4
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 5.5-8
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko: C2:20-30cm

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW