Papavi (Asimina triloba)

Papavi (Asimina triloba)

Papavi (Asimina triloba)
Tuotekoodi: Asimina Triloba
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 15,00€
Veroton: 12,10€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Papavi, toiselta nimeltään asimiina, (Asimina triloba) kuuluu annoonakasvien heimoon. Se on hidaskasvuinen kesävihanta hedelmäpuu. Papavia kasvaa luontaisesti eteläisessä ja itäisessä Pohjois-Amerikassa New Jerseystä Floridaan sekä lännessä Texasista Nebraskaan sekä Kanadan eteläisimmissä osissa. Papavi on suuri pensas tai pieni puu. Luontaisilla kasvualueilla se kasvaa 5-10 m korkuiseksi. Luontaisilla levinneisyysalueillaan se kasvaa aluskasvina. Sillä on taipumus muodostaa juuriversoja.

Papavin lehdet ovat isot ja näyttävät ja ne muistuttavat trooppisten puiden lehtiä. Lehdet voivat olla n. 30 cm pituisia. Papavi kukkii ennen lehteen puhkeamista touko-kesäkuussa viininpunaisin kukin. Se tuottaa kookkaita hedelmiä, jotka muistuttavat lyhyttä banaania. Hedelmät ovat paksuja ja painavat muutamasta kymmenestä grammasta puoleen kiloon. Hedelmän maku on lajikkeesta riippuen banaanimainen ananaksen, mangon tai mansikan aromilla.

Papavi viihtyy keskiravinteisessa, kosteassa, mutta läpäisevässä maassa. Papavi hyötyy juuristoalueen peittämisestä katteella, jos kesä on kovin kuiva. Ensimmäisinä vuosina istutuksen jälkeen voi olla hyvä myös kastella kasvia kuivina kausina.

  • Menestymisvyöhyke: (I)
  • USDA 5-8
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: happamasta neutraaliin (5.0-7.4)
  • Alkuperämaa:  PL

Myyntikoko P12 Siementaimi. Saatavuus epävarma kaudelle 2023.

Kuva: Scott Bauer [Public domain]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW