Shipova (×Sorbopyrus auricularis)

Shipova (×Sorbopyrus auricularis)

Shipova (×Sorbopyrus auricularis)
Shipova (×Sorbopyrus auricularis)
Tuotekoodi: Sorbopyrus auricularis
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Shipova on saksanpihlajan ja päärynän (sorbus aria x pyrus communis) harvinainen, mutta jo vuosisatoja tunnettu, alkujaan luonnossa syntynyt risteymä. Sitä pystytään lisäämään vain kasvullisesti, sillä laji tekee harvoin itäviä siemeniä. Shipovasta tulee lisäystavasta riippuen pieni puu tai pensas. Sen kasvunopeus on hidas-keskinkertainen. Sen noin 5 cm suuruiset lehdet ovat tummanvihreät päältä ja vaaleammat alapuolelta.

Shipova tulee satoikään melko myöhään, yleensä vasta 10–15 vuotiaana. Kukintaikään tultuaan se kukkii touko-kesäkuussa n. 2 cm kokoisin valkoisin, kaksineuvoisin kukin.  Vaikka puu on itsepölytteinen, lähellä kasvavat päärynäpuut lisäävät ristipölytyksen ansiosta satoa. Syksyllä kypsyvät pyöreähköt, n 5 cm suuruiset, siemenettömät hedelmät. Hedelmän pohjaväri on oranssinkeltainen, auringonpuolella se saa punertavaa peiteväriä. Kypsänä hedelmäliha on voimaisen pehmeää, miellyttävän makeaa ja mehukasta sekä muistuttaa maultaan makeita omenapäärynöitä (Pyrus pyrifolia).

Shipova viihtyy aurinkoisella, suojaisella paikalla. Kasvi viihtyy monenlaisessa maaperässä. Parhaiten se viihtyy ravinteikkaassa ja läpäisevässä maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-(II-III)
  • USDA 4-9
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 6,5
  • Perusjuuri: Sorbus aucuparia
  • Alkuperämaa: SE ja PL

 Myyntikoko

1. C5: n. 110-130 cm. 30 €. PL. Valitettavasti tämä koko on loppuunvarattu (28.5.2023).

 Kuva: Krzysztof Ziarnek [CC BY-SA 4.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW