Marjasinikuusama ’Honeybee’ (Lonicera caerulea var. Kamtschatica ’Honeybee’)

Marjasinikuusama ’Honeybee’ (Lonicera caerulea var. Kamtschatica ’Honeybee’)

Marjasinikuusama ’Honeybee’ (Lonicera caerulea var. Kamtschatica ’Honeybee’)
Marjasinikuusama ’Honeybee’ (Lonicera caerulea var. Kamtschatica ’Honeybee’)
Tuotekoodi: Honeybee
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 10,00€
Veroton: 8,06€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Marjasinikuusama (var. Kamtschatica) kasvaa luonnonvaraisena Venäjän kaukoidässä. Se on yleensä keskisuuri, n. 1-2 metriä korkea pensas. ’Honeybee’ on kanadalainen lajike vuodelta 1997. Sen on kehittänyt Bob Bors Saskatchewanin yliopiston lisäysohjelmassa Saskatoonissa risteyttämällä lajikkeet ’Suvenir’ ja ’F-1-9-58’

Marjasinikuusama ’Honeybee’:n kasvunopeus on keskinkertainen-nopea. Siitä voi tulla n. 1,5 m korkea ja 1,2 m leveä, pystykasvuinen pensas. Sen tummanvihreät, n. 5-7 cm kokoiset, soikean pyöreät lehdet puhkeavat aikaisin keväällä. Lehdillä ei ole erityistä syysväritystä. Marjasinikuusama ’Honeybee’:n satoikä alkaa aikaisin. Marjasinikuusamat kukkivat pienin kellertävän valkoisin kukin loppukeväällä heti säiden lämmettyä.’Honeybee’ –lajiketta pidetään osittain itsepölytteisenä, mutta sadon varmistamiseksi suositellaan toista lajiketta pölyttäjäksi. ’Honeybee’ on myös hyvä pölyttäjä muille lajikkeille. Lajikkeen sinivioletit marjat kypsyvät säistä riippuen heinäkuun alussa. Marjasinikuusama ’Honeybee’:n satoaika on pitkä ja lajike on satoisa. Täysikasvuisena sato voi olla n. 4 kg (parhaimmillaan jopa 5 kg) pensasta kohden. Marjat voivat painaa jopa 1,9 g. Ne ovat sylinterinmallisia, jopa n. 2-2,5 cm pitkiä, pinnaltaan hieman epätasaisia ja niitä peittää ohut vahakerros. Marjat ovat maultaan makeanhappamia ja mehukkaita, mustikanmakuisia. Malto on pehmeää ja hieman aromaattista. Sokeripitoisuus voi olla 12 bx. Kypsät marjat eivät varise helposti pensaasta. Ne saattavat olla jopa niin tiukasti kiinni, että poimittaessa marjan kanta jää usein marjaan kiinni. Ne sietävät keskinkertaisesti kuljetusta. Marjat soveltuvat syötäväksi sellaisenaan, kuivattavaksi ja talouskäyttöön sekä viineihin.

Marjasinikuusamat ovat helppohoitoisia. Niillä ei ole erityisiä vaatimuksia kasvupaikan suhteen. Raskaita savimaita tulee kuitenkin välttää. Parhaiten ne viihtyvät tuoreessa, mutta läpäisevässä, keskiravinteisessa, lievästi happamassa maassa. Kasvi tulisi istuttaa mahdollisimman aurinkoiseen paikkaan. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka sitä paremmanmakuiset ovat marjat. Marjat tulevat myös isommiksi aurinkoisessa kasvupaikassa. Marjasinikuusamat ovat terveitä ja talvenkestäviä. Kukat kestävät paleltumatta n -5 c. Suotuisalla paikalla marjasinikuusamalajike ’Honeybee’voi elää n. 20-vuotiaaksi.

  • Menestymisvyöhyke: I-VI
  • USDA:4-8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 6,5
  • Alkuperämaa:PL
  • Istutussuositus:kuopansyvyys: 30–40 cm, halkaisija 40–50 cm

Myyntikoko c2: 10–20 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW