Mansikkavadelma (Rubus illecebrosus)

Mansikkavadelma (Rubus illecebrosus)

Mansikkavadelma (Rubus illecebrosus)
Mansikkavadelma (Rubus illecebrosus)
Tuotekoodi: MANV
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 10,00€
Veroton: 8,06€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Mansikkavadelmaa kasvaa luontaisena Japanissa. Sen luontainen kasvuympäristö on 500-1500 metrin korkeudessa merenpinnasta. Suomessa se on harvinainen puutarhakasvina. Mansikka-vadelma leviää juurivesojen avulla ja se kasvaa pieneksi n. 40-60 cm korkeaksi perennamaiseksi puolipensaaksi. Osa kasvista lakastuu syksyllä.  Mansikkavadelman kerrannaislehti koostuu useasta lehdykästä. Lehdykät ovat vihreitä, sahalaitaisia ja pitkultaisia.

Mansikkavadelman kukinta ajoittuu yleensä kesäkuulle. Luontaisilla kasvupaikoilla se kukkii kesäkuusta lokakuulle asti. Kukat ovat kaksineuvoisia ja pölyttyvät hyönteisten avulla. Kukat ovat koristeellisen näköisiä. Ne ovat valkeita ja niissä on viisi terälehteä. Marjat kypsyvät säistä riippuen yleensä elokuussa. Ne ovat punaisia, n. 30 mm kokoisia. Marjat ovat koristeellisia, ne muistuttavat ulkonäöltään hieman vadelmaa. Maultaan marjat ovat suhteellisen mauttomia. On sanottu, että keittäminen esimerkiksi hilloksi lisää marjan makua. Marjat soveltuvat parhaiten talousmarjoiksi yhdessä muiden marjojen kanssa.

Mansikkavadelma viihtyy sekä aurinkoisella että puolivarjoisella kasvupaikalla. Parhaiten se viihtyy ja tuottaa satoa ravinnerikkaassa ja vettäläpäisevässä maassa.  Suotuisalla kasvupaikalla mansikkavadelma voi levitä melko voimakkaasti.

  • USDA: 4-8
  • Menestymisvyöhyke: I-II
  • PH suositus: 6.6 to 7.5
  • Aurinkoinen - puolivarjoinen

Myyntikoko: P9, n. 10 cm. Valitettavasti toistaiseksi loppu.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW