Vadelma 'Glen Ample' (Rubus idaeus 'Glen Ample' PBR)

Vadelma 'Glen Ample' (Rubus idaeus 'Glen Ample' PBR)

Vadelma 'Glen Ample' (Rubus idaeus 'Glen Ample' PBR)
Vadelma 'Glen Ample' (Rubus idaeus 'Glen Ample' PBR)
Tuotekoodi: Glen Ample
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

'Glen Ample' on skottlantilainen vadelmalajike, joka on kehitetty Scottish Crop Research Institute – laitoksen lisäysohjelmassa vuonna 1981 ja tuotu markkinoille vuonna 1994. Se on nykyään yleisin vadelmalajike Pohjois-Euroopan ammattiviljelmillä. Lajike on pystykasvuinen, olosuhteista riippuen n. 1,5 – 1,9 metriä korkeaksi kasvava piikitön puoli-pensas. ’Glen Ample’:n versot ovat voimakaskasvuisia ja se tekee runsaasti myös sivuversoja.  

Vadelmalajike ’Glen Ample’ tuottaa sadon toisen vuoden versoilla. Se kukkii alkukesästä hajuttomin, valkoisin, noin 2 cm kokoisin kukin. Lajike on itsepölytteinen. Lajikkeen keskipunaiset marjat kypsyvät säistä riippuen heinäkuun toiselta puoliskolta alkaen. Satokausi kestää noin kolme viikkoa. Sato on yleensä runsas. Vadelmapensaan pystystä kasvutavasta johtuen marjat on myös helppo poimia. Marjat ovat suurikokoisia, ne voivat painaa jopa  4 g - 6 g ja ovat keskimäärin n. 2,3 cm pitkiä ja n. 2,2 cm leveitä. Ne ovat kartiomaisia ja kiinteitä. Maultaan marjat ovat mehukkaita, aromikkaita ja makeita happamalla vivahteella. Niiden sokeripitoisuus on keskimäärin n. 10,5 %. Kiinteän koostumuksensa vuoksi lajikkeen suuret marjat soveltuvat hyvin kaupalliseen viljelyyn, koska ne kestävät hyvin kuljetusta ja varastointia. Marjat säilyvät n. 6-8 päivää 2 °C lämpötilassa. Marjat soveltuvat sekä tuore- että talouskäyttöön. Niistä saa myös hyvää mehua ja hilloa. Sadonkorjun jälkeen tulee leikata satoa antaneet oksat.

'Glen Ample' viihtyy parhaiten aurinkoisessa, suojaisessa paikassa, multapitoisessa, läpäisevässä ja hieman happamassa maaperässä. Maaperän tulisi olla hieman kostea, mutta ei märkä. Marjoista tulee isompia, kun kasvit saavat riittävästi vettä. Lajikkeella on hyvä vastustuskyky vadelman versotautia vastaan.

  • Menestymisvyöhyke: I-III (IV)
  • USDA 5-9
  • Aurinkoinen
  • PH suositus 5,6 – 6,5
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko: C2:40–60 cm.

Kuva: Hans [Pixabay licence]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW