Sarjahopeapensas (Elaeagnus umbellata)

Sarjahopeapensas (Elaeagnus umbellata)

Sarjahopeapensas (Elaeagnus umbellata)
Tuotekoodi: umbellata
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Sarjahopeapensaan luontainen kasvualue ulottuu Itä-Aasiasta Himalajalle saakka. Se kasvaa parhaimmillaan n. 3,5 metriseksi pensaaksi. Lehdet ovat keskimäärin 4-10 cm pituisia ja 2-4 cm levyisiä. Lehtiä peittää niiden puhjetessa hopeanhohtoinen väri. Lehdet kuitenkin tummenevat toisin kuin idänhopeapensaassa kesää kohti.

Sarjahopeapensas kukkii alkukesästä tuoksuvin, pienin valkoisin kukin. Kukat ovat kaksineuvoisia. Pölyttyneisiin kukkiin kehittyy pieniä marjoja. Ne ovat kooltaan noin seljanmarjankokoisia. Raakana ne ovat hopeanhohtoisia ja keltaisia. Kypsyessään marjat punertuvat ja niitä peittää hopeanväriset tai ruskeat pisteet.Sarjahopeapensaan marjat ovat syötäviä. Ne tulee kuitenkin olla täysin kypsiä ennen käyttöä. Marjat ovat mehukkaita ja niissä on hyvin omaperäinen, miellyttävä maku, ne ovat sekä makeita että happamia. Marjoja voidaan syödä sellaisenaan, käyttää leivontaan tai niitä voidaan säilöä eri tavoilla. Vaikka marjat ovat pieniä, niitä tulee yhteen pensaaseen paljon.

Marjat ovat hyvin vitamiinipitoisia. Niissä sanotaan olevan 8,3 % sokeria, 4,5 % proteiinia ja 1 % tuhkaa ja C-vitamiinia 12 mg/100g. Lisäksi marjoissa on A ja E vitamiineja sekä flavonoideja ja lykopeenia. Lykopeenia sarjahopeapensaan marjoissa sanotaan olevan 15-54 mg/100g:ssa.

Sarjahopeapensas viihtyy niin kevyessä (hiekkaisessa) kuin kovassa (savisessa) maaperässä. Pensas viihtyy läpäisevässä maaperässä ja voi kasvaa ravinneköyhässäkin maassa, sillä se pystyy sitomaan typpeä juuriston bakteerien avulla ilmasta. Sarjahopeapensas sietää myös hyvin leikkausta.

  • Kasvuvyöhyke: (I-III)
  • USDA 3-7
  • PH suositus: 4.8-6.5
  • Aurinkoinen paikka, ei kasva varjossa.
  • Alkuperämaa:PL

Myyntikoko C5: 80-100 cm.

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW