Euroopanpähkinäpensas ‘Barcelona’ (Corylus avellana ’Barcelona’)

Euroopanpähkinäpensas ‘Barcelona’ (Corylus avellana ’Barcelona’)

Euroopanpähkinäpensas ‘Barcelona’ (Corylus avellana ’Barcelona’)
Euroopanpähkinäpensas ‘Barcelona’ (Corylus avellana ’Barcelona’)
Tuotekoodi: Barcelona
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

’Barcelona’ on vanha, alkujaan espanjalainen isopähkinälajike, joka tunnettiin Espanjassa nimellä ’Castanyera’ ja Ranskassa nimellä ’Fertile de Coutard’. Sen toi Yhdysvaltoihin alkujaan ranskalainen taimistoyrittäjä Felix Gillette 1885 ja markkinoi sitä ensin nimellä ’Grosse Blanche de Angleterre’ ja nimesi sen ”Barcelona”:ksi vuonna 1895. Se on ollut pitkään ja on edelleen Yhdysvaltojen suosituin kauppaviljelylajike. Nykyään sen suosio Yhdysvalloissa on alkanut laskea mm. jaksottaissatoisuuden vuoksi. Euroopassa se on suosittu mm. Puolassa ja Liettuassa.

Isopähkinäpensaslajike ’Barcelona’ on leveä- ja nopeakasvuinen. Siitä voi tulla n. 3-5 metriä korkea monirunkoinen pensas.  ’Barcelona’ –lajike tulee  tulee nuorena, n. 4-6 vuotiaana, satoikäiseksi.’Barcelonan’ kukinta on keskiaikainen ja yleensä runsas. ’Barcelona’ on melko runsassatoinen lajike, mutta sadon varmistamiseksi se tarvitsee toisen lajikkeen tai luonnonkannan pölyttäjäksi. Hyviä pölyttäjiä sille ovat mm. lajikkeet ’Nottinghams Prolific’ ja ’Cosford’. ’Barcelonaa’ pidetään keskinkertaisena pölyttäjänä muille lajikkeille.  

Lajikkeen pähkinät kasvavat yleensä 1-7 ryppäissä. Pähkinät kypsyvät säistä riippuen syyskuun lopun - lokakuun aikana. Pähkinät varisevat helposti pensaasta. Ne ovat pyöreitä ja suuria. Kooltaan ne ovat n. 25x20x17 mm ja painavat noin 2-3 g. Pähkinöiden kuoren paksuus on keskinkertainen. Kuoren suojus on hieman suurempi kuin pähkinä. Syötävän sisuksen osuus lajikkeella on n. 45 % pähkinän painosta. Lajikkeen pähkinöiden maku on maukas. Sitä pidetään yhtenä maukkaimmista lajikkeista. Ne voidaan, kuten useimmat hasselpähkinät, syödä vihreinä tai kuivuneina.’Barcelona’ on melko vastustuskykyinen tuhoeläimille keskipaksujen kuoriensa ansiosta.

Isopähkinäpensaslajike ’Barcelona’ tarvitsee suojaisen ja aurinkoisen kasvupaikan. Se pärjää myös puolivarjoisessa kasvupaikassa, mutta kukinta on vähäisempi. Kasvupaikan tulisi olla syvämultainen ja ravinteikas. Pähkinäpensas suosii kalkkipitoisia maita.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA 4-8
  • Ph suositus: 6.1–7.5
  • Aurinkoinen
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko:

1. C5: n. 90-110 cm, PL.

Mehiläiskasvi

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW