Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus' (Rubus ulmifolius 'Bellidiflorus')

Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus' (Rubus ulmifolius 'Bellidiflorus')

Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus' (Rubus ulmifolius 'Bellidiflorus')
Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus' (Rubus ulmifolius 'Bellidiflorus') Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus' (Rubus ulmifolius 'Bellidiflorus')
Tuotekoodi: Bellidiflorus
Saatavuus: Ennakkomyynti
Hinta: 14,00€
Veroton: 11,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Jalavakarhunvatukka on karhunvadelmalaji, jota kasvaa luontaisesti laajalla alueella Länsi-Euroopassa. 'Bellidiflorus' on jalavakarhunvatukanlajike, jota käytetään lähinnä koristekasvina kauniiden kukkiensa vuoksi. Lajikkeen nimi  'Bellidiflorus' viittaakin sen kauniisiin kukkiin.

Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus'  on voimakaskasvuinen, n. 1, 2 – 2 metriä korkeaksi kasvava piikikäs pensas. Rennon kasvutapansa vuoksi se tulisi tukea säleikköä tms. vasten. Sitä voidaan käyttää myös maanpeitekasvina. Se leviää voimakkaasti juurivesoista. Sen kerrannaislehdet koostuvat 3-5 lehdykästä. Lehdet ovat yläpuolelta vihreät ja alapuolelta vaaleahkot.

Bellidiflorus kukkii kesä-heinäkuussa kaksineuvoisin, vaaleanpunaisin, isoin kerrotuin kukin toisen vuoden versoilla. Kukinta on yleensä runsas. Kukkineet versot kuolevat syksyllä. Lajike on itsepölytteinen. Pienet, noin sentin kokoiset raakana punaiset, kypsänä lähes mustat marjat kehittyvät heinä-syyskuussa. Maultaan marjat ovat aromikkaita, mutta kuivahkoja.

Jalavakarhunvatukka 'Bellidiflorus' viihtyy ravinteikkaassa, hiekkapitoisessa, hieman happamassa tai neutraalissa maaperässä. Maaperän tulisi olla hieman kostea, mutta läpäisevä. Kasvi sietää myös kuivempaa maaperää.  Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen tai puolivarjoinen sekä suojainen.

  • Menestymisvyöhyke: (I-III) (On talvehtinut taimistollamme III-vyöhykkeellä).
  • USDA 6
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus 5 – 7
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko:C3, 60-80 cm. Saatavuus on epävarma kaudelle 2023

Kuva: Joan Simon [CC BY-SA 2.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW