Isopähkinäpensas ‘Cosford' (Corylus maxima 'cosford')

Isopähkinäpensas ‘Cosford' (Corylus maxima 'cosford')

Isopähkinäpensas ‘Cosford' (Corylus maxima 'cosford')
Isopähkinäpensas ‘Cosford' (Corylus maxima 'cosford')
Tuotekoodi: Cosford
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 16,00€
Veroton: 12,90€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Cosford on vanha englantilainen isopähkinälajike 1800-luvun alusta. Cosfordia pidetään yhtenä kestävimmistä kauppalajikkeista.  Se on suosittu myös Etelä-Ruotsissa, Norjassa jaTanskassa. Pensas on pystykasvuinen ja kasvunopeudeltaan keskinkertainen - nopea. Siitä tulee n. 2-4 metriä korkea monirunkoinen pensas. 

Cosfordin hedekukinta on keskiaikainen ja yleensä runsas. Emikukinta puolestaan on keskiaikainen-myöhäinen. Lajike on osittain itsepölytteinen ja sitä pidetään hyvänä pölyttäjänä muille lajikkeille. Pähkinät ovat ohutkuorisia, ne kasvavat yleensä 2-3 ryppäissä. Ne kypsyvät säistä riippuen lokakuun aikana.  Kuoren suojus on pähkinän kokoinen tai hieman pienempi. Pähkinät varisevat helposti pensaasta.  Kooltaan ne ovat n. 23x16x14 mm. Kuivuessaan pähkinät kutistuvat. Pähkinöiden maku on miellyttävä. Ne voidaan, kuten useimmat hasselpähkinät, syödä vihreinä tai kuivuneina. Pensas tulee nuorena, n. 2-4 vuotiaana, satoikäiseksi. Cosford on melko satoisa lajike, mutta satoisuuden varmistamiseksi se tarvitsee toisen lajikkeen tai luonnonkannan pölyttäjäksi.

Cosford tarvitsee suojaisen ja aurinkoisen kasvupaikan. Pärjää myös puolivarjossa, mutta kukinta on vähäisempi. Kasvupaikan tulisi olla syvämultainen ja ravinteikas. Suosii kalkkipitoisia maita.

  • USDA 4-8
  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • PH suositus: 6.5–7.5
  • Aurinkoinen
  • Alkuperämaa:NL

Myyntikoko: 

1. Avojuurinen 30/60 cm. Valitettavasti tämä koko on loppuunvarattu (17.6.2023).

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW