Mustaselja ’Variegata’ (Sambucus nigra ’Variegata’)

Mustaselja ’Variegata’ (Sambucus nigra ’Variegata’)

Mustaselja ’Variegata’ (Sambucus nigra ’Variegata’)
Mustaselja ’Variegata’ (Sambucus nigra ’Variegata’)
Tuotekoodi: Sambucus nigra ’Variegata’
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 18,00€
Veroton: 14,52€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Mustaseljaa kasvaa luonnonvaraisena Euroopassa aina Etelä-Skandinaviaan asti. Mustaselja ’Variegata’ kasvaa noin 2-3 m korkeaksi ja n. 1-2 m leveäksi monihaaraiseksi pensaaksi. Se kasvaa epäsäännöllisesti. Tyveltä lähtee useita suoria pystyhaaroja. Pääoksat ovat yläviistoon kaareutuvia ja latvus leveä, pylväsmäinen ja pyöreähkö. Lehdet ovat parilehdykkäisiä, n. 20 cm pitkiä ja keskeltä vihreitä sekä reunoilta keltaisia. Lehdykät ovat sahalaitaiset, soikeat ja puikeat. Lehdissä on hieman epämiellyttävä haju.

Mustaselja kukkii keskikesällä. Kukat ovat valkoiset, tasalatvaiset ja hyväntuoksuiset. Kukkia voidaan käyttää teehen ja marjat sopivat hyvin hilloihin tai mehuun. Marjat ovat kypsinä mustia. Raa`at vihreät ja punaiset marjat ovat lievästi myrkyllisiä. Mustaseljan marjoja on käytetty rohtoina alentamaan kuumetta ja puhdistamaan elimistöä. Marjat sisältävät paljon C-vitamiinia. Jos marjoja ei keitä, siemenet tulee poistaa ennen käyttöä

Mustaselja ’Variegata’ viihtyy niin aurinkoisella kuin puolivarjoisella paikalla. Kasvi viihtyy ravinteikkaassa, kosteassa ja kevyesti happamassa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA:4-9
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Ph suositus: 5.5-6.5
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: C5: 40-60 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW