Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima 'Nottingham Prolific')

Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima 'Nottingham Prolific')

Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific')
Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific') Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific') Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific')
Tuotekoodi: Nottingham Profilic
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 15,00€
Veroton: 12,10€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Nottingham Profilic on englantilainen isopähkinälajike.  Lajike tunnetaan myös nimillä Prolific Filbert, Pearson’s Prolific ja Nottingham Frühe. Pensas on tiiviskasvuinen ja kasvunopeudeltaan keskinkertainen. Siitä tulee n. 3-4 metriä korkea pensas. Esimerkiksi Niittytilan taimiston kokeilupuutarhassa kasvava n. 4 metriä korkea 'Nottingham prolific' -isopähkinäpensas rekisteröitiin Suomen dendrologian seuran ylläpitämään kasvirekisteriin Suomen korkeimmaksi vuonna 2021.

'Nottingham Prolific' kukkii melko myöhään. Pähkinät ovat ohutkuorisia ja kasvavat usein 6-8 kpl:een ryppäissä ja kypsyvät lokakuun alkuun mennessä.  Kooltaan pähkinät ovat n. n 23x14x12 mm. Pähkinöiden maku on miellyttävä. Pensas tulee nuorena satoikäiseksi ja voi tuottaa satoa huonoinakin pähkinävuosina, mutta sadot eivät yleensä ole kovin isoja. Nottingham Prolific on itsepölytteinen, joten se ei tarvitse pölyttäjää, mutta ristipölytys parantaa satoa. Nottingham Prolific on hyvä pölyttäjä muille lajikkeille ja luonnonkannalle. Pähkinät soveltuvat hyvin myös kuivattaviksi.

Nottingham Prolific tarvitsee suojaisen ja aurinkoisen kasvupaikan. Kasvupaikan tulisi olla syvämultainen ja ravinteikas. Suosii kalkkipitoisia maita.

  • USDA 4-8
  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • Ph suositus: 6.5–7.5
  • Aurinkoinen kasvupaikka
  • Alkuperämaa: DE              

Myyntikoko:

1. Avojuurinen 30-50 cm 15 €. DE

2. C1,7 22 €, NL

KUVA 4: Pähkinälajikkeiden ja -lajien kokoeroja vuoden 2019 sadossa taimistollamme Bergössä.

Avainsanat: hasselpähkinä
Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW