Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima 'Nottingham Prolific')

Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima 'Nottingham Prolific')

Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific')
Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific') Isopähkinäpensas 'Nottingham Prolific' (Corylus maxima  'Nottingham Prolific')
Tuotekoodi: Nottingham Profilic
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Nottingham Profilic on englantilainen isopähkinälajike.  Lajike tunnetaan myös nimillä Prolific Filbert, Pearson’s Prolific ja Nottingham Frühe. Pensas on tiiviskasvuinen ja kasvunopeudeltaan keskinkertainen. Siitä tulee n. 3-4 metriä korkea pensas.  Kylminä talvina se voi nuorena saada pakkasvaurioita.

'Nottingham Prolific' kukkii melko myöhään. Pähkinät ovat ohutkuorisia ja kasvavat usein 6-8 kpl:een ryppäissä ja kypsyvät lokakuun alkuun mennessä.  Kooltaan pähkinät ovat n. n 23x14x12 mm. Pähkinöiden maku on miellyttävä. Pensas tulee nuorena satoikäiseksi ja antaa yleensä satoa huonoinakin pähkinävuosina, mutta sadot eivät yleensä ole kovin isoja. Nottingham Prolific on itsepölytteinen, joten se ei tarvitse pölyttäjää, mutta ristipölytys parantaa satoa. Nottingham Prolific on hyvä pölyttäjä muille lajikkeille ja luonnonkannalle. Pähkinät soveltuvat hyvin myös kuivattaviksi.

Nottingham Prolific tarvitsee suojaisen ja aurinkoisen kasvupaikan. Kasvupaikan tulisi olla syvämultainen ja ravinteikas. Suosii kalkkipitoisia maita.

  • USDA 4-8
  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • Ph suositus: 6.5–7.5
  • Aurinkoinen
  • Alkuperämaa:Puola/Suomi, Saksa/Suomi                

Myyntikoko:

Astiataimi c7,5 80–100 cm (Puola/Suomi) 28 €,

Keväällä ruukutettu c2: 20-40 cm (Saksa/Suomi) 12 €

Avainsanat: hasselpähkinä
Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW