Mustaselja 'Sampo' (Sambucus nigra 'Sampo')

Mustaselja 'Sampo' (Sambucus nigra 'Sampo')

Mustaselja 'Sampo' (Sambucus nigra 'Sampo')
Mustaselja 'Sampo' (Sambucus nigra 'Sampo')
Tuotekoodi: Sampo
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

'Sampo' on tanskalainen mustaseljalajike, jota suositaan ammattiviljelmillä.  Lajike on voimakaskasvuinen, mutta jää matalammaksi kuin muut lajikkeet ja luonnonkanta. 'Sampo' kasvaa noin 2-3 m korkeaksi ja noin 2 metriä leveäksi pensaaksi. 'Sampo' -lajike on luonnonkantaa pystykasvuisempi ja hyvin haaroittuva.  

Mustaselja 'Sampo' kukkii kesä-heinäkuussa. Lajike on itsepölytteinen. Kukat ovat valkoiset ja hyväntuoksuiset. 'Sampon' kukkatertut ovat luonnonkantaa suuremmat. 'Sampon' suuret kukkatertut sisältävät lisäksi enemmän aromiaineita, minkä vuoksi lajike on suosittu kauppaviljelmillä Tanskassa. Kukkia voidaan käyttää esim. mehuun ja teehen. 'Sampon' luonnonkantaa lähes tuplasti suuremmat marjat kypsyvät pääsääntöisesti muita lajikkeita aiemmin, elo- syyskuussa. Tosin marjoilla on taipumusta varista ennen aikojaan. Raa`at vihreät ja punaiset marjat ovat lievästi myrkyllisiä. Marjat ovat kypsinä mustia ja syötäviä. Siemenet tulee poistaa ennen käyttöä. 'Sampon' marjat ovat makeampia kuin luonnonkannan. Lajike on hyvin satoisa. Marjat sopivat mm. hilloihin tai mehuun. Mustaseljan marjoja on käytetty myös rohtoina alentamaan kuumetta ja puhdistamaan elimistöä. Marjat sisältävät paljon C-vitamiinia. 'Sampo' tulee satoikäiseksi melko nuorena.

Mustaselja 'Sampo' on kantalajia vastustuskykyisempi kirvoja ja hedelmäpuupunkkia vastaan. Mustaselja viihtyy niin aurinkoisella kuin puolivarjoisella paikalla. Kasvi viihtyy ravinteikkaassa, kosteassa ja kevyesti happamassa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Ph suositus: 5.5–6.5
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C5, 40-60 cm. Valitettavasti loppuunvarattu (17.5)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW