Japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica)

Japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica)

Japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica)
Japaninruusukvitteni (Chaenomeles japonica)
Tuotekoodi: Chaenomeles j.
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Japaninruusukvitteni on nimensä mukaisesti kotoisin Japanista. Se on alle metrin korkeaksi jäävä pensas. Kasvutapa on puoliksi lamoava. Sen tumman vihreät, hieman nahkeat lehdet ovat soikean muotoiset ja kooltaan noin 2-3 cm pitkät.  Runko on tumman- tai harmaanruskea.

Japaninruusukvitteni kukkii keväällä lehtien puhkeamisen aikoihin oranssinpunaisin kukin edellisen vuoden versoilla.  Kukat ovat kaksineuvoisia, mutta pensas hyötyy ristipölytyksestä. Noin 5 cm mittaiset muhkuraiset, hieman omenan näköiset hedelmät kypsyvät syys-lokakuussa. Hedelmä on kypsä, kun vihreä kuori on muuttunut keltaiseksi. Hedelmät voi kypsyttää loppuun sisällä, mikäli tiedossa on pakkasia. Hedelmät ovat kypsinäkin kivikovia ja happamia. Hedelmistä poistetaan lievästi myrkylliset siemenet ennen käyttöä. Happamuus häviää keittämällä, jolloin omaperäinen aromi tulee esiin. Maku muistuttaa kvittenin (cydonia oblonga) makua. Hedelmistä voi valmistaa esim. herkullista hilloa, marmeladia tai mehua. Hedelmät sisältävät mm. runsaasti pektiiniä ja c-vitamiinia.

Japaninruusukvitteni on vaatimaton maaperän suhteen. Viihtyy ravinteikkaassa kevyesti savisessa maassa, mutta myös kivisissä ja hiekkapitoisissa maissa. Sietää hieman kuivuutta, mutta viihtyy parhaiten hieman kosteassa, läpäisevässä maaperässä. Ei siedä seisovaa vettä. Runsaan kukinnan ja sadon varmistamiseksi tulisi istuttaa aurinkoiseen paikkaan. Ei kuki varjossa.

  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Menestymisvyöhyke: I-III (IV)
  • USDA:5-8
  • Ph 6-7
  • Alkuperämaa: FI

Myyntikoko: C3:20-40 cm. Valitettavasti tilapäisesti loppu.

Kuva: Alexander Dunkel [CC BY-SA 2.5]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW