Hopeapuhvelinmarja (Shepherdia argentea)

Hopeapuhvelinmarja (Shepherdia argentea)

Hopeapuhvelinmarja (Shepherdia argentea)
Hopeapuhvelinmarja (Shepherdia argentea)
Tuotekoodi: Shepherdia argentea
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hopeapuhvelinmarja kuuluu hopeapensaskasvien heimoon, johon kuuluvat myös hopeapensaat ja tyrnit.  Hopeapuhvelinmarjaa kasvaa luontaisesti Yhdysvaltojen länsi- ja pohjoisosissa (Montana ja Dakotat) sekä Kanadan lounaisosissa (Alberta, Saskatsevan ja Manitoba). Suotuisissa olosuhteissa se voi kasvaa noin 2 metrin mittaiseksi pensaaksi. Kasvi on piikikäs kuten tyrnikin. Sen hopeanharmaat lehdet ovat soikeat ja pyöreäkärkiset n. 2-6 cm mittaiset. Pensaan runko on väriltään harmaan ruskea.

Hopeapuhvelinmarja kukkii keväällä pienin keltaisin kukin. Pensas on kaksikotinen. Pienet punaiset marjat kypsyvät syksyllä. Marjat ovat syötäviä, mutta maultaan happamia.  Maun sanotaan makeutuvan pakkasten jälkeen. Marjoja on käytetty Pohjois-Amerikassa mm. leivontaan, mehuihin ja hilloihin. Marjoja on käytetty myös kansanlääkinnässä ja viime aikoina niiden positiivisia terveysvaikutuksia on tutkittu paljon.

Hopeapuhvelinmarja on vaatimaton maaperänsuhteen, sillä se pystyy hyödyntämään ilmakehän typpeä. Se on sopeutunut monenlaisiin maaperiin, myös suolapitoisiin ja sietää myös jonkin verran kuivuutta. Ei kuitenkaan viihdy märässä ja huonosti läpäisevässä maaperässä. Kasvupaikan tulee olla aurinkoinen.

  • Aurinkoinen
  • Menestymisvyöhyke: I-IV
  • USDA: 3-9
  • PH: 5.5-8
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C3, 30-40 cm.

Kuva: Matt Lavin [CC BY-SA 3.0]

 

Mehiläiskasvi

Mehiläiskasvi

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW