Hovenia (Hovenia dulcis)

Hovenia (Hovenia dulcis)

Hovenia (Hovenia dulcis)
Hovenia (Hovenia dulcis)
Tuotekoodi: Hovenia dulcis
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hovenia eli japanilainen rusinapuu tai itämainen rusinapuu kasvaa luontaisena Itä-Aasiassa Kiinasta Himalajalle saakka. Puu on tuntematon Suomessa. Luontaisilla kasvualueilla se kasvaa 10-30 m korkuiseksi. Suomessa se jäänee pieneksi puuksi tai pensaaksi. Kasvunopeus on maltillinen. Lehdet ovat kiiltävän vihreät, miltei kananmunan muotoiset, n. 8-15 cm pitkät ja 6-12 cm leveät ja kapeakärkiset. Nuoret lehdet ovat makeita ja niitä on käytetty hunajan korvikkeena. Pienet, kermanväriset ja kaksineuvoiset kukat sijaitsevat rykelmässä. Puu kukkii myöhään keväällä ja tuottaa hedelmiä syys-lokakuussa. Kylmänä kesänä kukat voivat puhjeta vasta kesän lopussa.  

Hedelmät ovat punaruskeita, halkaisijaltaan n. 7 mm ja sisältävät 2-4 siementä. Puu alkaa tuottaa hedelmiä suotuisella paikalla kolmen-neljän vuoden ikäisenä. Hedelmät ovat syötäviä ja maultaan makeita sekä hyvän tuoksuisia. Niitä voidaan syödä sellaisenaan tai käyttää ruoanlaitossa. Kuivatut hedelmät muistuttavat maultaan rusinaa ja niitä voidaan käyttää rusinan tavoin.

Viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla. Aurinkoinen paikka vaikuttaa kukkimiseen ja hedelmien kypsymiseen. Sietää monenlaisia maaperiä, mutta viihtyy hiekkapitoisessa ja kosteassa maassa. Ei kuitenkaan viihdy märässä. Erikoisuutensa vuoksi mielenkiintoinen kokeilukasvi. Pakkasenkestävyys, kesän lämpösummasta riippuen, -28 °C. Hovenia on talvenarka, sillä kasvi saa harvoin haluamansa lämpösumman Suomessa, jotta se ehtisi tuleentua riittävästi ennen talvea. Se tarvitsee täällä talvisuojauksen tai erittäin suojaisen kasvupaikan. Suositeltavin vaihtoehto on talvettaa se viileässä sisätilassa.

  • Menestymisvyöhyke: ?
  • USDA:  5-9
  • PH suositus: happamasta-emäksiseen
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: C6: 100-120 cm. Valitettavasti ei saatavilla kaudella 2023.

Kuva: mauroguanandi [CC BY-SA 2.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW