Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis)

Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis)

Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis)
Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis) Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis) Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis) Liljakanukka "Satomi"(Cornus kousa var. Chinensis)
Tuotekoodi: CKC Satomi
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 28,00€
Veroton: 22,58€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Liljakanukkaa kasvaa luontaisesti Koreassa, Kiinassa, Japanissa ja Taiwanissa. Liljakanukka kasvaa noin 2-3 m mittaiseksi pieneksi puuksi tai pensaaksi. Puu on suhteellisen hidaskasvuinen. Lehdet ovat vastakkaiset ja noin 4-10 cm pitkiä. Liljakanukka kukkii alkukesällä. Kukkiessaan pensas on näyttävä. "Satomin" kukkien terälehdet ovat vaalenpunaiset. Liljakanukka on yksikotinen.

Liljakanukka tuottaa punaisia, n. 2-3 cm pituisia syötäviä marjoja. Marjojen kuori on hieman sitkeää ja epämiellyttävä, mutta hedelmäliha on maukasta, mehukasta ja makeaa. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan tai leivonnassa. Marjoja on käytetty myös mm. viinin valmistukseen. 

Viihtyy aurinkoisella paikalla, runsasravinteisessa, vettäläpäisevässä hiekkamaassa. Vaatii Suomessa erittäisen suojaisen kasvupaikan ja/tai talvisuojauksen. Suositeltavin vaihtoehto on talvettaa se viileässä sisätilassa.

  • Menestymisyvöhyke: (I)
  • Aurinkoinen
  • Ph suoitus: 5-7
  • Alkuperämaa: Puola/Suomi

Myyntikoko: 80/100 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW