Mustaselja (Sambucus nigra)

Mustaselja (Sambucus nigra)

Mustaselja (Sambucus nigra)
Mustaselja (Sambucus nigra) Mustaselja (Sambucus nigra) Mustaselja (Sambucus nigra) Mustaselja (Sambucus nigra)
Tuotekoodi: Sambucus nigra
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 18,00€
Veroton: 14,52€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Mustaseljaa kasvaa luonnonvaraisena Euroopassa aina Etelä-Skandinaviaan asti. Mustaselja kasvaa noin 5 m korkeaksi ja n. 3 m leveäksi monihaaraiseksi pensaaksi. Mustaselja on nopeakasvuinen. Se kasvaa epäsäännöllisesti. Tyveltä lähtee useita suoria pystyhaaroja. Pääoksat ovat yläviistoon kaareutuvia ja latvus leveä, pylväsmäinen ja pyöreähkö. Lehdet ovat parilehdykkäisiä ja n. 20 cm pitkiä. Lehdykät ovat sahalaitaiset, soikeat ja puikeat. Lehdissä on hieman epämiellyttävä haju.

Mustaselja kukkii heinäkuussa. Kukat ovat valkoiset, tasalatvaiset ja hyväntuoksuiset. Kukkia voidaan käyttää teehen ja marjat sopivat hyvin hilloihin tai mehuun. Marjat ovat kypsinä mustia. Raa`at vihreät ja punaiset marjat ovat myrkyllisiä. Mustaseljan marjoja on käytetty rohtoina alentamaan kuumetta ja puhdistamaan elimistöä. Marjat sisältävät paljon C-vitamiinia. Siemenet tulee poistaa ennen käyttöä tai keittää marjat.

Viihtyy niin aurinkoisella kuin puolivarjoisella paikalla. Viihtyy ravinteikkaassa, kosteassa ja kevyesti happamassa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Ph suositus: 5.5–6.5
  • Alkuperämaa: Puola/Suomi

Myyntikoko c5 60-80 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW