Aprikoosit ja persikat

Aprikoosit ja persikat

Aprikoosit ja persikat

Myynnissämme olevat aprikoosit ja persikat tulevat Latviasta. Latviassa on aprikoosien ja persikoiden talvenkestävyyttä kehitetty niin Dobelen puutarhainstituutissa kuin Latvian yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Dobelen ohjelman tuloksena luotiin aprikoosilajikkeita, jotka kukkivat myöhään ja joiden kukkasilmut ovat pitkään lepotilassa. Dobelen puutarhainstituutin kehityksen tuloksena syntyivät ”Lasma”, ”Daiga”, ”Dzintars”, ”Ritausma” ja ”Velta” lajikkeet, jotka kukkivat myöhään ja joiden sato on säännöllinen. Erityisesti ”Lasman” lepotila on pitkä. ”Lasman”, ”Daigan” ja ”Veltan” hedelmät ovat myös laadukkaita.

Latvian yliopiston kasvitieteellinen puutarha kehitti persikkalajikkeet ”Mairan” ja ”Viktorsin”, jotka ovat suhteellisen talvenkestäviä. ”Maira” ja ”Viktors” ovat satoisia ja hedelmät ovat hyvänlaatuisia. Hedelmät painavat keskimäärin 60–100 g.  Persikoilla on yleensä pitkä kasvukausi ja lyhyt lepokausi. Persikoiden talvenkestävyyteen vaikuttavat perusrunko, kuluneen kesän lämpötila ja kosteus, satoisuus, talvisuojaus, talven lämpötilat, kevään lämpötilat ja taudinkestävyys.

Aprikoosi ja persikka vaativat aurinkoisen ja tuulensuojaisen paikan. Talvisuojaus parantaa selviytymisen mahdollisuutta. Istutuskuoppa tulee olla vähintään 60x60 cm kokoinen. Aprikoosit ja persikat vaativat runsasravinteisen ja vettä läpäisevän hiekkamaan. Ph suositus on neutraali 6-7. Oman kokemuksemme mukaan aprikoosin ja persikan ilmeisen makeat kukat kiinnostavat muurahaisia. Mikäli muurahaisten liikkumista puissa ei estetä, ne syövät kukan koko emin ja siten käytännössä tuhoavat kukan ja sadon.

”Lasma” ja ”Daiga” ovat menestyneet ja talvehtineet ilman suojausta taimistollamme Länsirannikolla vyöhykkeellä III. Omat Persikka ”Viktors” ja "Maira" taimemme ovat selvinneet kevyesti suojattuna ulkona taimistollamme.

Näytä: Lista / Ruudukko
Näytä:
Järjestys:
Aprikoosi "Daiga" (Prunus armeniaca)
Aprikoosi ”Daiga” on latvialainen aprikoosilajike. Hedelmät keskikokoiset (keskimäärin n. 33g painoi..
35,00€
Veroton: 28,23€
Aprikoosi "Lasma" (Prunus armeniaca)
”Lasma” on latvialainen aprikoosilajike. Hedelmät keskikokoiset (keskimäärin n. 30g painoiset) kelta..
35,00€
Veroton: 28,23€
Aprikoosi ”Velta” (Prunus Armeniaca)
Velta on latvialainen aprikoosilajike, joka rekisteröitiin Latviassa vuonna 1999. Veltan hedelmät ov..
35,00€
Veroton: 28,23€
Persikka ”Maira” (Prunus persica)
Persikka ”Maira” on latvialainen persikkalajike. Maira kasvaa 3-4 m korkeaksi puuksi. Sen hedelmät o..
35,00€
Veroton: 28,23€
Persikka ”Viktors” (Prunus persica)
Persikka ”Viktors” on latvialainen persikkalaji. Se on pienikokoinen puu. Hedelmät ovat kellertävät ..
35,00€
Veroton: 28,23€
Powered By OpenCart
Niittytila © 2017 | design: Design Studio WWW