Aprikoosit ja persikat

Aprikoosit ja persikat

Aprikoosit ja persikat

Myynnissämme olevat aprikoosit ja persikat tulevat Latviasta. Latviassa on aprikoosien ja persikoiden talvenkestävyyttä kehitetty niin Dobelen puutarhainstituutissa kuin Latvian yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa. Ongelmana oli, että eurooppalaiset lajikkeet ovat tottuneet lyhyisiin talviin ja venäläiset pitkiin, mutta lämpötilaltaan tasaisen kylmiin talviin. Tavoitteena oli kehittää lajikkeita, jotka kestävät merellisen pitkän talven, jonka aikana lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin. Dobelen ohjelman tuloksena luotiin aprikoosilajikkeita, jotka kukkivat myöhään ja joiden kukkasilmut ovat pitkään lepotilassa. Dobelen puutarhainstituutin kehityksen tuloksena syntyivät ”Lasma”, ”Daiga”, ”Dzintars”, ”Ritausma” ja ”Velta” lajikkeet, jotka kukkivat myöhään ja joiden sato on säännöllinen. Erityisesti ”Lasman” lepotila on pitkä. ”Lasman”, ”Daigan”, ”Veltan” ja "Rītausman" hedelmät ovat myös laadukkaita.

Latvian yliopiston kasvitieteellinen puutarha kehitti samoista lähtökohdista persikkalajikkeet ”Mairan” ja ”Viktorsin”, jotka ovat suhteellisen talvenkestäviä. Lajikkeet edustavat neljättä ja viidettä sukupolvea kestävien persikoiden kehityksessä.  ”Maira” ja ”Viktors” ovat satoisia ja hedelmät ovat hyvänlaatuisia. Tämän lisäksi meillä on uutuutena tarjolla kylmäkestävänä pidetty ukrainalainen persikkalajike. Persikoiden hedelmät painavat keskimäärin 60–100 g. Persikoilla on yleensä pitkä kasvukausi ja lyhyt lepokausi. Persikoiden talvenkestävyyteen vaikuttavat perusrunko, kuluneen kesän lämpötila ja kosteus, satoisuus, talvisuojaus, talven lämpötilat, kevään lämpötilat ja taudinkestävyys.

Aprikoosi ja persikka vaativat aurinkoisen ja tuulensuojaisen paikan. Talvisuojaus parantaa selviytymisen mahdollisuutta. Istutuskuoppa tulee olla vähintään 60x60 cm kokoinen. Aprikoosit ja persikat vaativat runsasravinteisen ja vettä läpäisevän hiekkamaan. Ph suositus on neutraali 6-7. Pääsääntöisesti aprikoosit kestävät vakiinnuttuaan kuivia jaksoja ja ne viihtyvät parhaiten hieman kuivassa ilmastossa. Liiallinen kosteus edistää sienitauteja. Oman kokemuksemme mukaan aprikoosin ja persikan ilmeisen makeat kukat kiinnostavat muurahaisia. Mikäli muurahaisten liikkumista puissa ei estetä, ne syövät kukan koko emin ja siten käytännössä tuhoavat kukan ja sadon.

”Lasma” ja ”Daiga” ovat menestyneet ja talvehtineet ilman suojausta taimistollamme Länsirannikolla vyöhykkeellä III. Omat Persikka ”Viktors” ja "Maira" taimemme ovat selvinneet kevyesti suojattuna ulkona taimistollamme.

Näytä: Lista / Ruudukko
Näytä:
Järjestys:
Aprikoosi "Daiga" (Prunus armeniaca)
Aprikoosi ”Daiga” on latvialainen aprikoosilajike. Hedelmät keskikokoiset (keskimäärin n. 33g painoi..
35,00€
Veroton: 28,23€
Aprikoosi "Lasma" (Prunus armeniaca)
”Lasma” on latvialainen aprikoosilajike. Hedelmät ovat keskikokoiset (keskimäärin n. 30g painoiset) ..
35,00€
Veroton: 28,23€
Aprikoosi "Moskovan suuraprikoosi" (prunus armeniaca)
Moskovan suuraprikoosi on venäläinen uudehko aprikoosilajike. Hedelmät ovat suurikokoiset (jopa 40–5..
24,00€
Veroton: 19,35€
Aprikoosi "Rītausma" (Prunus armeniaca)
"Rītausma" on latvialainen aprikoosilajike. Nimi merkitsee Aamuaurinkoa suomeksi. Hedelmät ovat hiem..
35,00€
Veroton: 28,23€
Aprikoosi "Tiina" (Prunus armeniaca)
"Tiina" on virolainen aprikoosilajike.  Puu on voimakaskasvuinen. Oranssinkeltaiset hedelmät ov..
35,00€
Veroton: 28,23€
Aprikoosi ”Velta” (Prunus Armeniaca)
Velta on latvialainen aprikoosilajike, joka rekisteröitiin Latviassa vuonna 1999. Latvialaisista apr..
14,90€
Veroton: 12,02€
Persikka "Sočnij" (Prunus persica)
Persikka ”Sočnij” on ukrainalainen persikkalajike 1930-luvulta. Sočnij on melko nopeakasvuinen persi..
35,00€
Veroton: 28,23€
Persikka ”Maira” (Prunus persica)
Persikka ”Maira” on latvialainen persikkalajike. Maira kasvaa 3-4 m korkeaksi puuksi. Sen hedelmät o..
35,00€
Veroton: 28,23€
Persikka ”Viktors” (Prunus persica)
Persikka ”Viktors” on latvialainen persikkalaji. Se on pienikokoinen puu. Ne ovat kellertävät ja suu..
35,00€
Veroton: 28,23€
Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW