Mahonia (Mahonia aquifolium)

Mahonia (Mahonia aquifolium)

Mahonia (Mahonia aquifolium)
Mahonia (Mahonia aquifolium) Mahonia (Mahonia aquifolium) Mahonia (Mahonia aquifolium)
Tuotekoodi: Mahonia aquifolium
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Mahonia on ainavihanta pensas, jonka luonnonkanta on kotoisin Pohjois-Amerikan länsirannikolta. Siitä kasvaa n. 60-100 cm korkea ja n. 100 cm leveä pensas. Sillä on taipumus levitä myös juurivesoilla. Se on pystykasvuinen ja suhteellisen nopeakasvuinen pensas. Sen tummanvihreät, kiiltävän koristeelliset lehdet ovat parilehdykkäisiä kerrannaislehtiä. Noin 4-8 cm mittaisten lehdykköjen reunat ovat lievästi piikikkäitä ja muistuttavat hieman orjanlaakerin lehtiä, mihin viittaa myös sama lajimääre (aquifolium). Lehdet saattavat muuttua talvella hieman ruskean värisiksi.

Mahonia kukkii loppukeväällä tuoksuvin, keltaisin, vajaan sentin mittaisin kukin. Kukat muodostavat isoja pystykasvuisia kukintoja. Kukat ovat pölyttäjähyönteisten mieleen. Ne ovat kaksineuvoisia. Elokuussa kehittyvät siniset, syötäväksi kelpaavat marjat, noin sentin mittaiset marjat. Ne ovat c-vitamiinipitoisia ja maultaan kirpeänhappamia.

Mahonia viihtyy varjoisella-puolivarjoisella paikalla suojassa kylmiltä tuuliltä ja keväällä suoralta auringonpaisteelta. Maaperän tulisi olla tuoretta ja keski-ravinteikasta. Viihtyy myös happamassa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: (I-IV)
  • USDA 4-8
  • Varjoinen-puolivarjoinen
  • Ph suositus: 5 - 8
  • Alkuperämaa: Puola

Myyntikoko n. 30–50 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW