Sugi (Cryptomeria japonica)

Sugi (Cryptomeria japonica)

Sugi (Cryptomeria japonica)
Sugi (Cryptomeria japonica) Sugi (Cryptomeria japonica)
Tuotekoodi: Cryptomeria japonica
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 45,00€
Veroton: 36,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Sugi tai japaninsetri, kuten sitä myös kutsutaan, kasvaa luontaisesti Kiinassa ja Japanissa. Siellä se on taloudellisesti tärkeä ainavihanta havupuu. Sugi on myös suosittu havupuu japanilaisissa ja kiinalaisissa puutarhoissa sekä vanhojen palatsien ja pyhäkköjen ympärillä. Se on yleinen koristepuu myös Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Itäisen Himalajan alueella.

Luontaisella levinneisyysalueellaan sugista voi kasvaa 30–50 metriä korkea puu. Suomessa suotuisissakin olosuhteissa siitä tullee pieni puu. Sugi kasvaa kartiomaisesti, sillä on voimakas päärunko ja leveä oksisto. Vanhemmiten puiden punaruskea kaarna irtoilee pitkinä liuskoina.  Neulaset ovat vaaleanvihreitä, hieman käyriä ja noin 0,5 – 1,5 cm pitkiä. Ne ovat asettuneet kierteisesti versoihin. Sugi on yksikotinen ja tuulipölytteinen. Varrelliset, ruskeat kävyt ovat pyöreitä, halkaisijaltaan 1-2 cm kokoisia. Ne kypsyvät samana vuonna ja säilyvät puussa siementen varisemisen jälkeenkin.

Sugi viihtyy aurinkoisessa ja suojaisessa paikassa. Maaperän tulisi olla kosteaa, mutta läpäisevää.  Puu viihtyy parhaiten ravinteikkaassa, hieman happamassa maassa. Sugi on mielenkiintoinen kokeilukasvi. Vaikka se on talvenarka, se on menestynyt ainakin Etelä-Suomessa.

  • Menestymisvyöhyke: (I-II)
  • Usda: 5-9
  • Aurinkoinen
  • Ph suositus: 5,6–6,9
  • Alkuperämaa: Saksa

Myyntikoko: n. 150 cm

 

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW